Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 03

Klaipėdoje neleido rengti mitingo

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija pirmą kartą nedavė leidimo uostamiesčio centre rengti mitingo ir eitynių.
J.Burba jau spėjo pagarsėti mitingais, kurių yra surengęs daugiau nei šimtą. Jis kelis sykius kandidatavo į Seimą, tačiau nesėkmingai.
Leidimo protesto akcijai paprašė baigiamos kurti Antikorupcinės konstitucinės partijos steigėjai bei Žemaitijos visuomenės parlamento tarybos prezidentas Justinas Burba. / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Mitingas

Kaip rašoma pranešime spaudai, leidimo protesto akcijai paprašė baigiamos kurti Antikorupcinės konstitucinės partijos steigėjai bei Žemaitijos visuomenės parlamento tarybos prezidentas Justinas Burba.

Akcijos iniciatoriai paprašė leisti vasario 11 dieną 13 val. surengti eitynes nuo Atgimimo aikštės iki savivaldybės pastato, o nuo 13 val. 15 min. iki 15 val. 30 min. mitinguoti čia pat, prie savivaldybės pastato.

Prašyme nurodyta, jog protesto akcija būtų rengiama „dėl savivaldybei pavaldžių šilumos ir vandens tiekimo įmonių nepagrįstai padvigubintų komunalinių mokesčių korumpuotos apskaitos“.

Mitinge dalyvautų iki 3 tūkst. žmonių. Tačiau savivaldybės administracija leidimo mitingui neduos, nes jį norima rengti darbo metu. Dėl didžiulio sambūrio prie savivaldybės pastato negalėtų laisvai prieiti ir privažiuoti gyventojai.

LR Susirinkimų įstatymo 6 straipsnis nurodo, kad susirinkimai prie valdymo įstaigų gali būti organizuojami ne arčiau, kaip per 25 metrus nuo pagrindinio įėjimo, taip pat turi būti užtikrintas laisvas priėjimas ir privažiavimas.

„Turėdami omenyje mitingo mastą ir laiką manome, jog šio įstatymo būtų neįmanoma laikytis“, – sakė administracijos direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Atsisakyti išduoti leidimą nuspręsta ir todėl, kad mitingo metu uždarius pagrindinę Herkaus Manto gatvę susidarytų didžiulių spūsčių, o tai sukeltų gyventojų nepasitenkinimą.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintose renginių organizavimo viešojo naudojimo teritorijose taisyklėse nurodyta, kad neleidžiama organizuoti renginių Herkaus Manto gatvėje darbo dienomis ir darbo metu.

Akcijos sumanytojams pasiūlyta mitingą rengti kitoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius