Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 11 08

Klaipėdoje savaitgalį rengiama neįprasta akcija: pavargo tylėti ir jungsis į gyvą žmonių grandinę

„Mes parodysime, kad norime būti kultūros uostu, o ne toksiškai užkrėsta pramonine zona. Lietuvos valstybė ateities planuose yra numačiusi, kad Klaipėda bus apjuosta juodu pramonės lanku“, – skelbia Klaipėdos kultūros bendruomenė, sekmadienį kviečianti miestiečius nebetylėti ir rinktis prie vaiduokliu tapusio pastato, kuriame galėtų virti menai, klegėti muzika. Miestiečiai kviečiami susijungti į gyvą žmonių grandinę.
Buvęs Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas tapo landyne miesto centre.
Buvęs Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas tapo landyne miesto centre. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Klaipėda – uostamiestis šalia Kuršių nerijos, kuri įtraukta į UNESCO pasaulinio kultūros paveldo sąrašą. Klaipėda turi vokiečių kultūros palikimą, kurį gali panaudoti kaip istorinės traukos objektą tiek telkiant vietines bendruomenes, tiek pristatant miestą turistams, kurių kiekvienais metais atplaukia vis didesni srautai.

Klaipėdos policijos pastatų komplekso, kuris jau treji metai yra niokojamas gaisrų ir vandalų, pritaikymas kultūros ir bendruomenės reikmėms būtų didelis ir drąsus žingsnis į ateitį.

Pramonės efektyviam darbui reikalingas tik siauros specializacijos personalas, todėl meno mokyklos, universitetai bus po truputį uždarinėjami, kas vyksta jau dabar.

Ar mes sutinkame, kad Klaipėdoje liktų tik uostą, naftininkus ir logistiką aptarnaujantis personalas, kad vietoj multikultūrinio centro svarbiausioje miesto vietoje stovėtų Teismo rūmai? Taip, šiame pastate jie buvo. Buvo ir kalėjimas. Bet tuomet ir vietoj Klaipėdos universiteto turėtų būti kareivinės. Juk laikas yra pasikeitęs, o ar pasikeitęs mūsų mąstymas?

Ateik ir pastovėk už Policijos pastato pritaikymą kultūrai, edukacijai, turizmui ir draugiškam verslui. Apkabinsime ir simboliškai parodysime savo valią Klaipėdos miesto valdžiai ir Lietuvos vyriausybei.

Kur: Jūros g. 1 (prie buvusio Policijos pastato)

Kada: Lapkričio 11 d. (sekmadienį) 14 val.

Akcijos metu regėsime teatralizuotą pareiškimą, stovėsime laisvo žodžio tribūnoje ir apjuosime savo vertybes gyva žmonių grandine“, – kviečia organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius