Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 31

Klaipėdoje teismas atsivertė A.Tapino ir R.Žemaitaičio akistatos bylą

Trečiadienio rytą Klaipėdos apylinkės teisme atsiversta civilinė byla, kurioje Andrius Tapinas ir viešoji įstaiga „Laisvės TV“ siekia prisiteisti 20 tūkst. eurų iš Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio už tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimą. Politikas kaltinamas pažeminęs asmens garbę ir orumą, kai paskleidė informaciją apie neva praloštus „Bayraktar“ dronui surinktus pinigus.
Andrius Tapinas ir Remigijus Žemaitaitis
Andrius Tapinas ir Remigijus Žemaitaitis / 15min nuotr.

A.Tapinas teismo posėdyje dalyvauja nuotoliniu būdu, o R.Žemaitaičiui atstovauja dvi advokatės. Politikas savo paskyroje „Facebook“ dalijasi kelionių užsienyje vaizdais.

Tiesa, teismo išvakarėse iš politiko atstovių gautas prašymas nenagrinėti šio ieškinio ir priteisti iš A.Tapino ir „Laisvės TV“ bylinėjimosi išlaidas.

Tačiau teismas tokį prašymą atmetė, kaip pateiktą per vėlai. Tokį teismo sprendimą dar galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

R.Žemaitaitį atstovaujanti teisininkė Eglė Beržinskaitė teigė, kad ketinama skųsti sprendimą.

A.Tapinas teisme teigė nematąs galimybės taikiai išspręsti ginčą, nes ir atsidūrus bylai teisme R.Žemaitaitis toliau laikėsi savo pozicijos ir paskelbtos informacijos nepaneigė.

Atsakovas Remigijus Žemaitaitis teismui pateiktame atsiliepime į ieškinį nurodo, kad su pareikštu ieškiniu nesutinka.

Teigė, kad jis sąžiningai vykdo jam, kaip Tautos atstovui, priskirtas pareigas, kurių viena iš pagrindinių yra veikti Lietuvos valstybės ir Tautos interesais.

Jis savo paskyroje esą jokios klaidinančios ar tikrovės neatitinkančios informacijos apie ieškovus nepaskelbė, o tik išdėstė savo nuomonę apie ieškovų tam tikrą viešai deklaruojamą elgesį bei asmeniškai vertino ir sugretino pačių ieškovų viešai skelbiamas naujienas.

Jo įrašai esą laikytini sąžiningai reikšta nuomone (kritika) visuomenei aktualiais klausimais, o viešai dėstoma nuomonė, net jeigu ji ir nėra palanki, tačiau reiškiama sąžiningai ir visuomenei svarbiais tikslais, negali būti pripažinta neteisėtais veiksmais.

Seimo nariui turi būti taikomi aukštesni standartai

A.Tapino advokatas pažymėjo, kad R.Žemaitaičiui, kaip Seimo nariui, turi būti keliami aukštesni reikalavimai reikšti savo nuomonę. Pabrėžė, kad A.Tapinas ne kartą pripažintas kaip įtakingas žurnalistas, renginių moderatorius ir tokia melaginga informacija gali pakenkti ir jo darbinei veiklai.

„Tai žinomo Seimo nario viešai vykstantis bandymas diskredituoti organizaciją“ – teigė jo advokatas Adomas Kunčius.

Tuo metu R.Žemaitaičiui atstovaujanti advokatė Reda Kurlavičienė pasiteiravo, ar yra įrodymų, kad A.Tapinas būtų praradęs kokį užsakymą kaip renginio vedėjas. Anot jos, ieškovui tokios informacijos negalint pateikti – kyla klausimas, ar buvo padaryta kokia žala.

Byla išsamiai bus nagrinėjama kito posėdžio metu rugsėjį. Viliamasi, kad bylą pavyks išnagrinėti per vieną dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius