Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 07

Klaipėdoje viešėjusi I.Šimonytė sulaukė klausimų, kada baigsis karantinas ir ar bus Jūros šventė

Penktadienį uostamiestyje apsilankiusi premjerė Ingrida Šimonytė sulaukė klausimo, kada pagaliau baigsis visus kamuojantis karantinas ir ar galėsime švęsti Jūros šventę? Ironijos nestokojanti Vyriausybės vadovė rado atsakymą.
I.Šimonytė apsilankė Klaipėdoje steigiamame vakcinacijos centre.
I.Šimonytė apsilankė Klaipėdoje / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Žinot, jei žmogus nori švęsti, jis gali tai daryti visą laiką. Švenčia, ar yra karantinas, ar ne. Šventė paprastai yra širdyje, o ne kur nors kitur“, – sakė I.Šimonytė.

Virusas neišeis

Vyriausybės vadovė sakė negalinti atsakyti, kada pagaliau baigsis karantinas, nes tai priklauso nuo daugelio dalykų, kurie nepriklauso nuo jos.

„Galiu tik dėti didesnes pastangas, kad Lietuvoje užsikrėtimų skaičius būtų kuo mažesnis, paskiepytų žmonių būtų kuo daugiau, žmonių ligoninėse būtų kuo mažiau ir reanimacijos būtų kaip įmanoma tuštesnės, o įprastos paslaugos teikiamos kaip įmanoma platesniu mastu, kaip žmonės to ir tikisi, – sakė premjerė.

– Akivaizdu, kad virusas neišeis, nei kai ateis vasara, nei kai ateis Kalėdos. Jis kalendoriaus nelabai supranta. Saugumo priemonės išliks, net jei bus didesni renginiai. Taigi reikės laikytis atsargumo reikalavimų, kol paskiepytų žmonių procentas netaps itin aukštas.“

Akivaizdu, kad virusas neišeis, nei kai ateis vasara, nei kai ateis Kalėdos. Jis kalendoriaus nelabai supranta.

Šventė bus

Jūros šventė šiemet planuojama, tačiau bus kitokia, nei pernai. Kitoniškumą diktuoja pandemija.

„Jūros šventė yra planuojama, o apie tai nekomunikuojama dėl visiems žinomų priežasčių. Jūros šventė bus, tik neaišku, kokiu formatu. Ruošiami keturi scenarijai, o kuris bus pagrindinis ir kaip atrodys, priklausys nuo pandeminės situacijos ir nuo karantino.

Tikimės, kad klaipėdiečiai skiepysis ir galėsime švęsti ne tik širdyje, bet ir realiame gyvenime“, – sakė viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ laikinai vadovės pareigas einanti Rūta Steponavičienė.

Pasak jos, šventė šiemet bus su apribojimais.

Pernai liepą karantino jau nebuvo, o šiemet jis užsitęsė, tad scenarijus, kaip teigiama, bus dar kitoks, nei praėjusiais metais.

„Tikimės, kad visi vakcinuosis. Kviečiame tai daryti dėl Jūros šventės“, – sakė R.Steponavičienė.

Jūros šventė tradiciškai vyksta paskutinį liepos savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius