Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 21

Klaipėdos apskrityje paspartės teritorijų planavimo dokumentų tikrinimas

Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje (KLAVA) teritorijų planavimo dokumentų tikrinimo procesas turėtų vykti sparčiau. Ši žinia svarbi daugiau nei 350 eilėje esančių projektuotojų bei planavimo organizatorių, kuriems išvadų tenka laukti iki šešių mėnesių. Abejonių keliančias tikrinimo išvadas padės analizuoti Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.
Sunkmečio prislėgti statybininkai ieško būdų išgyventi.
Statybas neretai trikdo ilgas dokumentų parengimas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokius patikinimus Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos valdybos nariai išgirdo antradienį vykusiame susitikime su apskrities viršininku Arūnu Burkšu bei už teritorijų planavimo dokumentų priežiūrą atsakingais specialistais.

A. Burkšas pripažino, kad situacija dėl teritorijų planavimo dokumentų tikrinimo yra itin prasta – kitose apskrityse taip nėra. Svarbiausia to priežastis – trūksta specialistų, šiuo metu dirba tik du žmonės. Situacija turėtų pagerėti, nes trečiadienį vyks konkursas dar vienai pareigybei užimti, tad artimiausiu metu šioje srityje turėtų pradėti darbuotis dar vienas žmogus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Statybų mastai mažėja.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Statybos.

Be to, vieną iš administracijos darbuotojų ketinama įpareigoti tikrinti, ar projektuotojai bei planavimo organizatoriai tikrai pristatė visus dokumentus, kurie reikalingi. Dabar tai daro patys tikrintojai.

Per savaitę projektuotojams ketinama atsakyti į klausimus, kokie gi yra esminiai ir neesminiai teritorijų planavimo dokumentų trūkumai, į kuriuos atsižvelgdami specialistai priima teigiamas arba neigiamas patikrinimo išvadas. Pasak architektų, jeigu būtų aiškūs atsakymai į jų pateiktus klausimus, rengdami detaliuosius planus jie į tai iškart atsižvelgtų, tikrintojams būtų mažiau darbo ir procesas paspartėtų.

Susitikime dalyvavusi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė sakė taip pat sulaukianti daug nusiskundimų ir dėl terminų pažeidinėjimo, ir dėl galimai nemotyvuotų pastabų. „Man keista, kad žmonės iki šiol dar nekelia klausimo dėl žalos atlyginimo“,- sakė K. Vintilaitė, Anot jos,dėl užtrunkančių derinimų nukenčia ir planų rengėjai, ir planavimo organizatoriai – tie, kurių užsakymu rengiami detalieji planai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius