-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 05 20

Klaipėdos Baltijos prospekto estakadai – 8,75 mln. eurų iš valstybės

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša apie sulauktą Vyriausybės sprendimą dėl finansavimo Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbams – šiais metais valstybė prie šio svarbaus susisiekimo objekto finansavimo prisidės 8,75 mln. eurų. Anot mero Vytauto Grubliausko, tai leidžia sklandžiai tęsti projekto įgyvendinimą.
Baltijos žiedo rekonstrukcija Klaipėdoje
Baltijos žiedo rekonstrukcija Klaipėdoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiais metais esame užsibrėžę atlikti didelę dalį darbų, o užtikrintas valstybės finansavimas leis dirbti suplanuota eiga. Džiaugiuosi, kad šiam valstybinės svarbos susisiekimo infrastruktūros objektui skirtas deramas dėmesys. Iš viso šiais metais numatyta atlikti darbų už 14 mln. eurų – šioje sumoje ir Uosto direkcijos šiems metams skirtas 1,8 mln. eurų finansavimas, ir Savivaldybės biudžeto lėšos“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos savivaldybė taip pat pasirašė sutartį dėl II rekonstrukcijos etapo įgyvendinimo.

Jo metu numatoma įrengti dvi papildomas požemines perėjas, kurių iš viso bus keturios, taip pat suplanuota nutiesti papildomas pėsčiųjų ir dviračių takų jungtis.

Darbus numatoma pradėti po kelių mėnesių ir vykdyti derinant su jau vykstančiais darbais. Šiuo metu daugiausiai dėmesio skiriama estakadų konstrukcijų įrengimui, o esama žiedinė sankryža pertvarkoma į turbo žiedą.

Ateinantiems metams estakadų važiuojamojoje dalyje liks pakloti asfalto dangą, sumontuoti apsaugines tvoreles, akustines sieneles, apšvietimą ir kitas būtinas priemones.

Baltijos pr. žiedinės sankryžos su Šilutės ir Vilniaus pl. rekonstrukcija ir estakados statyba – didžiausias šiuo metu savivaldybės įgyvendinamas susisiekimo infrastruktūros projektas.

Jo įgyvendinimą ketinama užbaigti 2023 m. I pusmetyje. Įgyvendinant projektą virš žiedinės sankryžos rytų-vakarų kryptimi bus pastatyta estakada, o pati žiedinė sankryža bus modernizuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius