Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 11

Klaipėdos meras dėl slidžių miesto gatvių kaltina egiptietišką druską

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pareiškė, kad dėl slidžių miesto gatvių kaltinti reikėtų ne kelininkus, o viešųjų pirkimų metų įsigytą egiptietišką druską, kuri, mero teigimu, „neatitinka keliamų reikalavimų mūsų žiemos sąlygoms“. Apie situaciją miesto gatvėse V.Grubliauskas sekmadienio vakarą prakalbo feisbuke.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / 15min montažas

„Pats aktyviai stebiu situaciją ir nedelsdamas perteikiu savo pastabas bei pastebėjimus rangovams, kurie šiais metais valo uostamiesčio gatves ir šaligatvius.

Galima teigti, kad mašinų, valančių miesto gatves pakanka, vairuotojų taip pat, dirbama pakankamai intensyviai, tačiau „egiptietiška“ druska (nebe baltarusiška, kaip buvo iki šiol) , kurią viešųjų pirkimų būdų nusipirko „valytojai“ Klaipėdoje (o ir regioninių kelių prižiūrėtojai taip pat), deja, bet neatitinka keliamų reikalavimų mūsų žiemos sąlygoms.

Be abejo, pretenzijos tiekėjams pareikštos nedelsiant, manau, kad sankcijos iki pačių griežčiausiųjų bus pritaikytos, bet... gatvėse ir keliuose slidinėjome vakar, slidinėjame ir šiandien, nors tos druskos („afrikietiškosios“) beriama buvo gerokai daugiau, nei reikėtų pagal normatyvus. Tačiau efektas – arba minimalus, arba jo net ir nebuvo ir tai, deja, bet faktas“, – feisbuke paskelbė Klaipėdos miesto meras.

Pasak jo, pietinę miesto dalį valančioji bendrovė dar turėjo barstomosios geresnės kokybės baltarusiškos druskos likučių iš praėjusiųjų metų, todėl situacija šioje miesto dalyje kažkiek geresnė. Meras žada imtis priemonių.

„Ryt ryte susitiksiu su bendrovių, kurios dalyvauja miesto valyme, vadovais, kad nedelsiant būtų rasti reikalingi ir operatyvūs sprendimai, o miesto gatvės ir šaligatviai būtų valomi kaip pridera.

Tad kreipiuosi į visus, kurie rytoj ir vėl sėsite į automobilius, vyksite į darbus, mokyklas, darželius – būkite ypatingai dėmesingi ir atsargūs, o visi veiksmai, siekiant operatyviai ir efektyviai (kiek tik įmanoma) išspręsti šią situaciją, bus atlikti nedelsiant“, – sako V.Grubliauskas.

Įspėjo dėl sunkių eismo sąlygų

Naktį eismo sąlygas sunkins snygis, šoninis vėjas ir pustymas, sekmadienį įspėja Automobilių kelių direkcija.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį iš sekmadienio į pirmadienį yra numatomas snygis, daug kur – smarkus. Šalyje – pustys, vietomis kils pūga.

Sekmadienio pavakarę Lietuvoje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio sudėtingiausios eismo sąlygos pietryčių, rytų ir vidurio Lietuvoje, ypač Utenos, Anykščių, Kauno, Trakų rajonuose, kur valstybinės reikšmės kelių dangos padengtos prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu, daug kur provėžotos ir slidžios.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis su šlapio sniego provėžomis. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose puraus ar prispausto sniego sluoksnis vietomis siekia iki 10 centimetrų.

Oro temperatūra siekia nuo trijų iki aštuonių laipsnių šalčio.

Pasak Hidrometeorologijos tarnybos, naktį vėjas bus šiaurinių krypčių, 8–13 m/s, kai kur – gūsiai sieks 15–18 m/s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius