Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 28 /14:58

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje – meningokokinė infekcija

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje užfiksuotas meningokokinės infekcijos atvejis. Itin sunkios būklės septyniolikametis gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.
Kiaulių gripas
Medicininė kaukė / „Scanpix“ nuotr.

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje užfiksuotas meningokoko – ūmios bakterinės infekcijos – atvejis.

Kol kas pateikiami skirtingi skaičiai, kiek šios mokyklos bendruomenės narių pateko į ligoninę. Moksleiviai tikina, kad šeši bendrabučio gyventojai buvo išvežti į ligoninę pirmadienį, antradienį iš mokyklos greitosios pagalbos automobiliais išvežti du mokytojai.

Tačiau Klaipėdos visuomenės sveikatos centro darbuotojai ramina, kad protrūkio nėra, ir ketina patikslinti skaičius. Mokyklos direktorius taip pat aiškina, kad be reikalo yra sėjama panika.

„Iš tiesų yra baisu: iš bendrabučio pirmadienio vakarą buvo išvaryti mokiniai. Visi jie – iš kitų miestų. Dalį pasiėmė tėvai, kiti apsistojo pas draugus. Mokykloje pamokos vyksta kaip įprastai. Paprašė mūsų turėti servetėlių, dažnai plauti rankas, užsidėti kaukes. Viena mokytoja net padalijo jų. Atšauktas penktadienį turėjęs būti Šimtadienis“, – 15min pasakojo šios mokyklos mokinė Birutė.

VIDEO: Meningokokas: kaip atpažinti šią baisią ligą?

Mokyklos direktorius Valentinas Radavičius teigė, kad mokykloje buvo tik vienas šios ligos atvejis. „Penktadienio vakarą sunegalavo į namus Šilutės rajone grįžęs mokinys. Tėvai jį nuvežė į ligoninę, kur ir diagnozuota ši liga. Jokio protrūkio nėra. Mokytojai visi dirba, išskyrus vieną, kuri jau serga antrą savaitę. Šimtadienį atšaukėme, nes taip rekomendavo Visuomenės sveikatos centras. Manau, kad be reikalo sėjama panika“, – teigė direktorius.

Septyniolikamečio būklė – itin sudėtinga. Vaikinas iš Klaipėdos vaikų ligoinės buvo perkeltas į universitetinę ligoninę.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento duomenimis, užregistruotas tik vienas meningokokų sukeltos infekcijos atvejis.

Tai – ūmi infekcinė liga, pasireiškianti įvairiomis formomis: nuo lengvo nazofaringito iki sunkaus meningoencefalito arba žaibinio meningokokinio sepsio. Tai yra gana reta, tačiau – gyvybei pavojinga infekcinė liga.

Infekcijos šaltinis – ligonis, sergantis visomis ligos formomis, ir sveikas meningokokų nešiotojas. Pažymėtina tai, kad nesergančiais nešiotojais gali būti nuo 5 iki 15 proc. gyventojų, bet šaltuoju metų laiku šis skaičius tam tikrose grupėse gali būti nuo 5 iki 15 proc. gyventojų, bet šaltuoju metų laiku šis skaičius tam tikrose grupėse gali išaugti net iki 40 proc.

Bus papildyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius