Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 16

Klaipėdos rajone į mokyklas nori grįžti 169 mokinukai: iniciatyvą rodė pačios bendruomenės

Keturių Klaipėdos rajono mokyklų bendruomenės pageidavo vėl grąžinti pradinukus į mokyklas. Skaičiuojama, kad apie 10 proc. visų rajono mokinių kitą savaitę jau mokysis kontaktiniu būdu. Rajono valdžia pabrėžė, kad iniciatyvą grąžinti mokinius parodė pati bendruomenė, tačiau iššūkių dar laukia nemažai.
Moksleiviai
Moksleiviai / 123RF.com nuotr.

Klaipėdos rajone planuojama, kad į mokyklas grįš Veiviržėnų Jurgio Šaulio, Gargždų „Minijos“ progimnazijos ir „Kranto“ pagrindinės mokyklos bei Kintų pagrindinės mokyklos pradinukai. Iš viso – 169 mokiniai. Tačiau, kaip teigė Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius, skaičius yra negalutinis, nes kai kurie tėvai dar persigalvoja ir vis praneša apie ketinimus grįžti.

Aktyviausi – „Kranto“ pagrindinės mokyklos bendruomenės nariai. Skaičiuojama, kad į kai kurias klases sugrįš visi vaikai.

Anot A.Petravičiaus, šį kartą iniciatyva sugrįžti į mokyklas buvo pačių bendruomenių ir pedagogų.

Iš viso sugrįžti planuoja apie 10 proc. rajono mokinukų. „Tas skaičius gali didėti, nes besidominčių tėvų, mokytojų yra daug“, – teigė skyriaus vedėjas. Anot jo, dalį bendruomenės narių galėjo suklaidinti žinia, kad nuo balandžio 12 d. į pradines klases grįš visi vaikai ir esą nereikės testo. Tačiau jau dabar aišku, kad be testavimo sunkiai įsivaizduojamas vaikų grąžinimas į mokyklas.

Vaikams, kurie negrįš su draugais į klases, ir toliau bus organizuojamas nuotolinis ugdymas.

Anot administracijos direktoriaus pavaduotojo Justo Ruškio, kol kas sudėtinga organizuoti ir mėginių tyrimą kaupinio metodu. Iš Gargždų mėginiai bus vežami į Santarų klinikas naktimis, kad pavyktų operatyviai gauti duomenis. Tirtis nereikės tiems vaikams ir pedagogams, kuriems rasta antikūnų (ne vėliau nei 60 dienų laikotarpyje), ar yra gavę pora skiepų.

Anot rajono mero Broniaus Markausko, vakcinacijos procesui Gargždai pasirengę, tačiau gaunama ne tiek vakcinų, kiek tikimasi. Skaičiuojama, kad per dieną būtų galima paskiepyti apie 1000 Klaipėdos rajono gyventojų.

„Tačiau mūsų gyventojų pasitikėjimą pakerta besikeičiantys skaičiai. Dar neseniai skelbė, kad rajonas gaus 400 „Pfizer” vakcinų. Tačiau gavome tik 200”, – pasakojo meras.

Statistikos departamento duomenimis, Klaipėdos rajone paskiepyti 7,5 proc. gyventojų. Bent vieną vakciną gavo 4698 žmonės. Dvi vakcinas jau yra gavę 4,48 proc. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius