Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 07

Klaipėdos regione vyksta tarptautinės pratybos „Stiprus Grifonas 2021“

Birželio 6–18 d. Klaipėdos regione vyksta tarptautinės pratybos „Stiprus Grifonas 2021“ (angl. „Strong Griffin 2021“), kuriose treniruosis daugiau kaip 2000 karių. Pratybose dalyvauja Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ štabas, keturi brigados batalionai, taip pat Krašto apsaugos savanorių pajėgų, Kovinių narų tarnybos, Oro gynybos, Karo policijos, Inžinerijos bei Karo medicinos tarnybos kariai.
Pratybos „Stiprus grifonas“
Pratybos „Stiprus grifonas“ / MPB „Žemaitija" nuotr.

Pratybose kartu treniruojasi Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Lietuvos policijos pareigūnai bei Lietuvos šaulių sąjungos atstovai. Pratybų metu kartu su lietuviais operacijas vykdys NATO sąjungininkai – Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės ir Portugalijos kariai.

Pratybų „Stiprus Grifonas 2021" pagrindinis tikslas – vertinti brigados batalionų gebėjimą sąveikoje su priskirtais ir remiančiais vienetais planuoti ir vykdyti tarpinstitucines operacijas, reaguojant į hibridines grėsmes.

„Tradiciškai, tai kasmetinės lauko taktinės pratybos, kurių metu dalyvauja keturi brigados batalionai, o vienas jų yra taip vadinama „pirminė vertinamoji auditorija". Šiais metais tokia auditorija yra Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas. Taigi, kartu su išorinių stebėtojų komanda vertinsime dragūnus. Pratybų tipas šiais metais kitoks nei įprastai: įprastines vertinamąsias lauko taktines pratybas išplėtėme pradžioje įterpdami trijų dienų situacinį taktinį treniravimą, tuomet atliksime pačias vertinamąsias lauko taktines pratybas ir finišuosime su batalionų štabais taktinėmis pratybomis be padalinių. Kalbant apie pratybų „Stiprus Grifonas 2021" scenarijų, tai šių metų fokusas yra mūšis mieste. Pratybų eigą suplanavome taip, kad pradžioje įvertintume bataliono gebėjimą vykdyti tarpinstitucines operacijas, t. y. planuoti ir veikti kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Policijos vienetais neutralizuojant priešiškas ginkluotas grupuotes, veikiančias vakarų Lietuvos regione. Vėlesnėje pratybų fazėje vertinimo mastas ir pobūdis keisis, vertinsime batalionų gebėjimą vykdyti gynybines operacijas mieste, veikiant ir vieniems, ir kartu su sąjungininkais," – apie pratybas pasakojo pratyboms vadovaujantis karininkas, brigados vadas pulkininkas Nerijus Stankevičius.

Pratybos ,,Stiprus Grifonas 2021" – tai kasmetinės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija" vykdomos pratybos įgalinančios įvertinti brigados batalionus. Į Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija" sudėtį įeina LDK Butigeidžio dragūnų batalionas, LDK Kęstučio motorizuotasis pėstininkų batalionas, kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas, brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionas bei penkios atskiros kovinio aprūpinimo ir paramos kuopos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius