TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 13

Klaipėdos universitetinė ligoninė: galimi kandidatai į vadovus slapukauja, tik vienas tiesiai sako – ne

Sausio 17 d. baigiasi dokumentų priėmimas Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus konkurse. Nė vienas „Vakarų ekspreso“ kalbintų galimų pretendentų nepatvirtino, kad tikrai sieks vadovauti naujai jungtinei ligoninei.
Klaipėdos universitetinė ligoninė
Klaipėdos universitetinė ligoninė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas be užuolankų patikino, kad tikrai neplanuoja dalyvauti KUL vadovo konkurse.

Jis sako, kad tęs darbus universitete, ir visiškai nereaguoja į politinių oponentų skleidžiamas sąmokslo teorijas. A.Razbadauskas veda konservatorių sąrašą į miesto Tarybą. Buvo pasirodę svarstymų, jog konkursas parengtas specialiai jam.

A.Razbadauskas Klaipėdos universiteto rektoriumi buvo išrinktas 2019 metais. Jo kadencija baigiasi 2024 metų kovą.

Prof Dr Artūras Razbadauskas
Prof Dr Artūras Razbadauskas

Neatitinka reikalavimų

Buvęs Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas Romaldas Sakalauskas, šiuo metu vadovaujantis Kretingos ligoninei, sako, kad ir norėdamas negalėtų dalyvauti KUL vadovo konkurse.

R.Sakalauskas primena savo patirtį, kai jam vadovaujant be didesnių aistrų buvo sujungtos 4 ligoninės ir įsteigti Respublikinės Klaipėdos ligoninės psichiatrijos, tuberkuliozės ir Skuodo filialai.

R.Sakalauskas mano, kad vadovui svarbu turėti daug praktinės patirties, ir leidžia suprasti, kad remontuojant sugriuvusius pastatus profesoriaus laipsnis nelabai padeda.

Sprendimų neatskleidžia

Šiuo metu KUL laikinai vadovaujantis prof. dr. Jonas Sąlyga sako, kad konkurso sąlygas nustato ligoninės steigėjai – Sveikatos apsaugos ministerija ir Klaipėdos universitetas.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos Jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos Jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga

„Klaipėdos universiteto ligoninei yra keliami dideli reikalavimai, todėl ir įstaigos vadovui jie turi būti atitinkami. Konkurso sąlygose numatytus reikalavimus atitinku, tačiau ar dalyvausiu konkurse, dar galutinai neapsisprendžiau“, – „Vakarų ekspresui“ sakė J.Sąlyga.

„Konkurso sąlygas atitinku ir tam galimybių yra“, – į klausimą, ar planuoja dalyvauti konkurse užimti KUL generalinio direktoriaus pareigas, atsako KUL filialo Klaipėdos ligoninės direktorius prof. habil. dr. Vinsas Janušonis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Klaipėdos mero padėkos vakaro akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Klaipėdos mero padėkos vakaro akimirka

Jis konkurso sąlygas vertina kaip normalias, įprastas pretenduojant į tokią poziciją.

KUL filialo Palangos reabilitacijos ligoninės direktorė Romantė Aleknavičienė taip pat yra susipažinusi su konkurso sąlygomis ir jas atitinka, tačiau sakė dar nepriėmusi galutinio sprendimo, dalyvauti konkurse ar ne.

Kauno nepaliks

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Seimo narys Aurelijus Veryga nustemba sulaukęs klausimo dėl galimybės pretenduoti į KUL vadovo pareigas.

Jis „Vakarų ekspresą“ patikino, kad nesvarsto galimybės persikelti į Klaipėdą. Taip pat jis primena savo poziciją, kad vykdant ligonių pertvarką KUL daugiau naudos būtų turėjusi, jei tarp jungtinės ligoninės steigėjų būtų ir Vilniaus universitetas.

Ne mažiau stebisi, kad tarp galimų kandidatų KUL vadovo konkurse yra minimas ir KUL širdies chirurgas dr. Saulius Raugelė.

Jis atskleidžia, kad yra susipažinęs su konkurso sąlygomis, ir mano, kad konkurse gali turėti įtakos tai, kokiais kriterijais komisija vadovausis vertindama reikalavimą turėti pedagoginį vardą.

Spręs ministras

KUL vadovui (-ei) siūlomas atlyginimas – nuo 7 529 eurų, neatskaičius mokesčių. Priklausomai nuo pasiektų rezultatų, vadovui gali būti skiriamos teisės aktuose nustatytos skatinimo priemonės.

Į vadovo pareigas bus priimama 5 metų kadencijai.

Konkursą organizuoja ir kandidatus vertina Sveikatos apsaugos ministerija. Atrinkus vieną ar du geriausiai pasirodžiusius kandidatus į vadovo postą, jie bus kviečiami pokalbio su ministru Arūnu Dulkiu, kuris ir turėtų priimti sprendimą dėl tinkamiausio kandidato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius