TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 06

Klaipėdos universiteto ligoninė įdarbino 20 jaunų specialistų

Klaipėdos universiteto ligoninės medikų komandą papildė gausus būrys kolegų. Vien vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje įstaigoje pradėjo dirbti daugiau nei dvidešimt jaunųjų specialistų. Pasak jų, pasirinkimą profesinį kelią pradėti vienoje didžiausių šalies gydymo įstaigų lėmė tiek ligoninės, tiek ir medikų geros profesinės perspektyvos.
Prie Klaipėdos universiteto ligoninės medikų komandos prisijungė 20 jaunų specialistų
Prie Klaipėdos universiteto ligoninės medikų komandos prisijungė 20 jaunų specialistų / KUL nuotr.

Kaip informuoja KUL komunikacijos tarnyba, prie ligoninės medikų komandos neseniai prisijungė trys anesteziologai-reanimatologai, trys medicinos gydytojai, du kardiologai, du otorinolaringologai, oftalmologė, pulmonologė, neurologė, nefrologė, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja bei būrys bendrosios praktikos slaugytojų.

Dar keturi medikai, pacientams jau puikiai pažįstami, nes pastaruosius metus, atlikdami rezidentūrą, dirbo Klaipėdos universiteto ligoninės padaliniuose. Baigę mokslus trys kvalifikuoti vidaus ligų gydytojai ir onkologė chemoterapeutė liko ir prisijungė prie ligoninės medikų komandos.

Nuo šių metų sausio įsteigus Klaipėdos universiteto ligoninę ir sujungus tris gydymo įstaigas – Klaipėdos universitetinę, Jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines – paaiškėjo, kad įstaigai trūksta per 100 gydytojų.

Nuo sausio čia jau įdarbinti 34 gydytojai, tačiau jų stygius vis dar jaučiamas.

Pasak Klaipėdos universiteto ligoninės filialo „Klaipėdos ligoninė“ l.e.p. direktoriaus prof. dr. Sauliaus Raugelės, ligoninė laukia ir į komandą kviečia prisijungti beveik visų specialybių gydytojus.

„Galime užtikrinti darbo vietą bet kuriam specialistui. Labiausiai trūksta ir aktyviai ieškome radiologų, anesteziologų-reanimatologų, dirbsiančių Intensyvios terapijos skyriuose, skubiosios medicinos gydytojų, vidaus ligų gydytojų, dirbsiančių ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje. Naujus kolegas branginame ir suteikiame tobulėjimo galimybes. Skatiname darbuotojų saviraišką, puoselėjame akademinę dvasią: ligoninės ryšys su universitetu duoda erdvės darbui ir mokslui. Kviečiame prisijungti gydytojus, slaugytojus į mūsų komandą ir kartu žengti tobulėjimo, pozityvių pokyčių ir atsinaujinimo keliu“, – sakė S. Raugelė.

Klaipėdos universiteto ligoninėje dirba per 3 tūkst. darbuotojų. Tai trečia pagal darbuotojų skaičių ligoninė Lietuvoje, po Kauno klinikų ir Vilniaus Santaros klinikų. Įstaiga turi beveik 1800 įvairios paskirties gydymui skirtų lovų. Ligoninėje teikiamos stacionarinės, ambulatorinės ir reabilitacinės paslaugos. Įstaigos padaliniai veikia Klaipėdoje, Palangoje ir Švėkšnoje (Šilutės r.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius