Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 12

Klaipėdos uoste lankėsi Japonijos ambasadorius

Praėjusių metų spalį pareigas pradėjęs eiti Japonijos ambasadorius Lietuvoje J. E. Tetsu Ozaki ketvirtadienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su vieninteliu Lietuvos jūrų uostu.
Klaipėdos uoste lankėsi Japonijos ambasadorius Lietuvoje
Klaipėdos uoste lankėsi Japonijos ambasadorius Lietuvoje / Klaipėdos uosto nuotr.

Plaukdami Uosto direkcijai priklausančiu hidrografiniu laivu „Lotas“ Japonijos ambasadorius ir jį lydinti delegacija domėjosi uoste veikiančiomis įmonėmis, jų vykdoma veikla, Uosto direkcijos atliekamais infrastruktūros bei planuojamais plėtros projektais.

„Vertiname Japoniją kaip strateginę Lietuvos partnerę Azijoje, todėl norime stiprinti dvišalį bendradarbiavimą. Tikiu, kad dar praėjusių metų pabaigoje užmegzta pažintis su naujuoju Japonijos ambasadoriumi Lietuvoje – glaudaus bendradarbiavimo startas, nes Lietuva ir Japonija turi didelį ekonominio bendradarbiavimo potencialą“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Didžiausių pasaulio ekonomikų septynetui (G7) priklausanti Japonija yra viena svarbiausių Lietuvos ekonominių partnerių Azijoje. Lietuva, siekdama įsitvirtinti kaip tranzitinė šalis tarp Rytų–Vakarų ir Šiaurės–Pietų transporto koridorių, tikisi pritraukti investicijų ir tranzitinių krovinių iš Japonijos verslo.

Japonija – viena iš didžiausių pasaulyje automobilių, elektronikos, mašinų ir įrengimų, plieno bei spalvotųjų metalų, laivų, chemijos, tekstilės, maisto produktų gamintojų. Lietuva į Japoniją eksportuoja tabaką, chemijos ir farmacijos produktus, tauriuosius metalus, gaminius iš mėsos, žuvies ir kitus produktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius