Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 05 03

Klaipėdos uoste švartuosis pratybose Baltijos jūroje dalyvausiantys laivai

Klaipėdos uoste penktadienį švartuosis apie 15 užsienio karinių laivų, dalyvausiančių pratybose–operacijoje Baltijos jūroje „Atvira dvasia“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Antrojo pasaulinio karo jūrinė mina
Antrojo pasaulinio karo jūrinė mina / Wikipedia.org nuotr.

Į uostamiestį atplaukia laivai iš Danijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Latvijos, Lenkijos ir Prancūzijos, Turkijos.

Tarptautinė operacija „Atvira dvasia“ skirta išvalyti Baltijos jūros dugną nuo jūrinių minų, paliktų per Pirmąjį ir Antrąjį pasaulinius karus. Taip siekiama sumažinti jūrinių minų keliamą pavojų jūrinei laivybai, žvejybai ir kitai ekonominei veiklai, taip pat pagerinti Baltijos jūros ekologinę aplinką.

Per Pirmąjį pasaulinį karą jūroje padėta apie 55 tūkst. minų ir 7,5 tūkst. įvairių kliūčių, antrąjį – beveik 95 tūkst. minų ir beveik 16 tūkst. įvairių kliūčių. Spėjama, kad daugiau nei 80 tūkst. minų dar yra vandenyje.

Laivų vizito metu šeštadienį Karo ir kruizinių laivų terminale organizuojama kariuomenės ir visuomenės vienybės diena Klaipėdoje.

Pratybose „Atvira dvasia“ dalyvaus ir Lietuvos karo laivai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius