-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 03 /12:09

Klaipėdos uosto teritorijoje pastebėta teršalų, ieškomas šaltinis

Klaipėdos uosto teritorijoje, šalia Naujosios perkėlos apžiūrint krantinę antradienio vakarą buvo pastebėta gelsvos spalvos teršalų, praneša uosto direkcija.
Antradenio vakarą mariose žvejai pamatė drumzliną vandenį.
Klaipėdos jūrų uostas / Michailo Andrijanovo nuotr.

Pagal pirminę apžiūrą nustatyta, kad tai nėra naftos produktai. Apie tai informuotos šalia veikiančios įmonės, aplinkosaugininkai, bendrovė „Klaipėdos vanduo“. Teršalų sklidimas buvo sustabdytas.

Taršos kilmę ir šaltinį aiškinasi aplinkosaugininkai.

Netoliese incidento vietos veikia tokios kompanijos kaip „Grigeo Klaipėda“, jūrų krovos kompanija „Bega“.

Teršalai gali atitekėti iš Dubysos gatvės

AB „Klaipėdos vanduo“ aiškinasi, kokia tarša pateko į paviršinių nuotekų tinklus, pranešė bendrovė.

„Tinklų tarnybos ir nuotekų laboratorijos darbuotojai gavę informaciją apie galimą taršą Kuršių mariose nedelsiant ėmėsi veiksmų. Ieškant taršos šaltinio AB „Klaipėdos vanduo“ specialistai tikrino paviršinių nuotekų tinklus nuo Nemuno iki Dubysos gatvės. Tinklų tarnybos ir nuotekų laboratorijos darbuotojai nustatė, kad didžiausia rusvai gelsvos spalvos teršalų koncentracija atiteka iš Dubysos gatvės. Rusvai gelsvos spalvos teršalai neturi specifinio kvapo.

Aiškinantis taršos sudėtį buvo paimti 8 mėginiai iš skirtingų vietų paviršinių nuotekų tinkluose. Šiuo metu atliekami tyrimų mėginiai. Laboratorija nustatinėja ar teršaluose nėra buitinės taršos, nustatant azoto ir fosforo kiekį.

Nuotekų tinklų skyrius tyrinėja paviršinių nuotekų tinklus išeinančius iš įmonių teritorijų siekiant nustatyti galimą taršos šaltinį. Nustatant taršos šaltinį bus pasitelktos tinklų vaizdo filmavimo kameros“, – pranešė bendrovė.

AB „Klaipėdos vanduo“ apie pastebėtą taršą paviršinių nuotekų tinkluose informavo Aplinkos apsaugos departamentą, Klaipėdos m. savivaldybę.

Prašoma gyventojų, institucijų, įmonių pastebėjus apie galimą taršą nedelsiant informuoti įmonę „Klaipėdos vanduo“, nes anksčiau gavus informaciją greičiau galima nustatyti galimą taršos šaltinį.

„Grigeo Klaipėda“: tarša su bendrove nesusijusi

Žiniasklaidoje jau antradienio vakarą atsirado kaltinimai, kad teršalai gali tekėti iš bendrovės „Grigeo Klaipėda“ teritorijos. Bendrovės vadovas Tomas Eikinas 15min pakomentavo tokius kaltinimus.

„Antradienį mus taip pat pasiekė informacija apie Klaipėdos uosto teritorijoje pasirodžiusias neaiškios kilmės nuotekas. Šiuo atveju mus neramina ne tik pasirodžiusi tarša Kuršių mariose, bet ir tai, jog viešojoje erdvėje šis incidentas nepagrįstai pradėtas sieti su „Grigeo Klaipėdos“ veikla. Galiu patikinti, kad ši tarša niekaip nėra susijusi su mūsų bendrove – tą patvirtino dar antradienį vėlai vakare darbuotojų operatyviai atliktas vidinis patikrinimas fabriko teritorijoje. Tuo pačiu noriu pažymėti, kad „Grigeo Klaipėda“ niekada neturėjo fizinės galimybės savo nuotekų tiesiogiai leisti į Kuršių marias. Anksčiau mūsų nuotekos būdavo valomos Dumpiuose bei patekdavo į „Klaipėdos vandeniui“ priklausantį kolektorių, iš kurio nuotekos vėliau buvo išleidžiamos į Kuršių marias. Kadangi šiuo metu bendrovė negali naudotis nuotekų valymo įrenginiais Dumpiuose, visų „Grigeo Klaipėdos“ nuotekų išvalymu rūpinasi „Klaipėdos vanduo“. Pastaroji bendrovė ne tik kasdien savo laboratorijoje tiria mūsų nuotekų sudėtį, bet ir turi galimybę nuotoliniu būdu sekti nuotekų kiekius ir kitus parametrus. Esame pasirengę bendradarbiauti su atsakingomis institucijomis ir suteikti visą mūsų turimą informaciją jiems aiškinantis, iš kur į Kuršių marias galėjo patekti minėtos nuotekos“, – teigė T.Eikinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius