-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 18

Klaipėdos uosto vadovai nesutiko aikštei suteikti Odesos vardą

„Apmaudu ir liūdna, nes motyvacija tikrai neįtikinama. Mano manymu, gana paviršutiniška – juk nekalbama apie visą terminalą, bet tik apie aikštę jame...“, – nusivylimo neslėpė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, gavęs raštą iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos. Uosto vadovai nesutiko suteikti Ukrainos uostamiesčio Odesos vardo aikštei prie terminalo.
Kruizinių laivų terminalas uostamiestyje, kol nėra ledo, jau ne pirmą sezoną tampa stintų meškeriojimo vieta
Kruizinių laivų terminalas uostamiestyje, kol nėra ledo, jau ne pirmą sezoną tampa stintų meškeriojimo vieta

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo Algio Latako teigimu, suteikti Ukrainos uostamiesčio vardą kažkuriai Lietuvos uostamiesčio vietai yra prasmingas.

„Tačiau Klaipėdos kruizinių laivų terminalas yra žinomas pavadinimas, visame pasaulyje viešinamas ir reklamuojamas nuo 2004-ųjų metų, kai uoste buvo pastatyta specializuota kruiziniams laivams skirta krantinė“, – rašte teigia A.Latakas.

Savivaldybei ir susisiekimo ministrui skirtame rašte jis dėsto, kad terminalas jau plačiai išreklamuotas, o pavadinimo keitimas „sukeltų painiavą ne tik tarptautiniu, tačiau ir vietiniu lygiu“. „Nes iki šiol neretai iškyla keblumų uostamiesčio svečiams paaiškinant, kaip atvykti į Kruizinių laivų terminalą. Sukurti antrą pavadinimą tai pačiai vietai yra netikslinga“, – teigė A.Latakas.

Dėl šių motyvų anot jo, nepritariama, kad Odesos vardas būtų suteiktas ir aikštei terminale. Tam esą Klaipėdoje yra daug kitų vietų.

Klaipėdos meras, paviešinęs šį raštą, teigė, kad Odesos vardas uostamiestyje tikrai bus įamžintas. Į atidarymą bus pakviesti ir uosto atstovai.

Klaipėdoje ketinama keisti ir Mogiliovo gatvės pavadinimą. Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių suteikimo komisija siūlo šią gatvę pavadinti Žardės vardu.

Mero įrašą komentavę klaipėdiečiai priminė Komunarų gatvę, kuriai esą tiktų Odesos vardas kur kas labiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius