-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 01 30

Klaipėdos uostui didžiausias iššūkis – darbuotojai. Kiek jie uždirba?

Pernai penktadaliu mažiau krovinių krovusios Klaipėdos uosto kompanijos pabrėžia, kad ne mažesnis iššūkis nei krovinių ir užsakymų paieška yra darbuotojai. Įmonės pasiryžusios pačios apmokyti žmones ir beda pirštu į spragą švietimo sistemoje. Užimtumo tarnyba informuoja, kad uostui kvalifikuotų specialistų reikia daugiau, nei ji pajėgi rasti.
Galingiausias Lietuvoje ir Baltijos šalyse autotransformatorius
Galingiausias Lietuvoje ir Baltijos šalyse autotransformatorius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos uosto kompanijose šiuo metu dirba keli tūkstančiai darbuotojų. Jei vertintume ir uostą aptarnaujančias kompanijas – skaičius būtų penkiaženklis.

Didžiausi darbdaviai – „Vakarų laivų gamyklos“ grupės įmonės, „KLASCO“, „Bega“, Klaipėdos konteinerių terminalas, „Klaipėdos Smeltė“.

Birių krovinių terminalas (BKT), kur krautos baltarusiškos trąšos, ilgą laiką taip pat buvo viena didžiausių kompanijų Klaipėdos uoste, tačiau dėl pritaikytų sankcijų buvo priverstas atsisveikinti su didžiąja dalimi darbuotojų. Kaip informavo Užimtumo tarnybos specialistai, BKT numatė atleisti 136 darbuotojus, 89 iš jų registravosi Užimtumo tarnyboje, trečdalis jų jau įsidarbino.

Praėjusiais metais krova Klaipėdos uoste krito 20 proc. Kalbinti uosto kompanijų vadovai, žvelgdami į ateitį, sutartinai teigia, kad net ir šioje situacijoje iššūkiu tampa darbuotojai, jų paieška. Kai kurios kompanijos neapsiriboja darbuotojų paieška Europoje, žvilgsnį nukreipė ir į Indiją, Vietnamą.

15min pasidomėjo, kiek gi uždirba uosto darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius