Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 09

Klausimų daugėja: ar Živilė Mikėnaitė Kauno tardymo izoliatoriuje nemokamai taisėsi dantis?

Skandalas dėl Kauno tardymo izoliatoriaus (KTI) vadovų veiksmų toliau vejasi buvusią direktorę, dabar Kalėjimų departamentui vadovaujančią Živilę Mikėnaitę. Teisingumo ministerija, be kitų pažeidimų, aiškinasi, ar buvo vykdomas tyrimas dėl pranešimo, kad Ž.Mikėnaitė savo buvusioje darbovietėje nemokamai taisėsi dantis. Pati Ž.Mikėnaitė tai griežtai neigia.
Živilė Mikėnaitė
Živilė Mikėnaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

KTI buhalterei Rasai Kazėnienei prabilus apie pinigų švaistymą įstaigoje ir nešvarius viešuosius pirkimus, pradėjo kalbėti ir kiti padėtį izoliatoriuje žinantys žmonės. Buvęs nuteistasis 15min papasakojo, kad kaliniai izoliatoriuje buvo verčiami dirbti jiems nepriklausančius darbus.

Dėl šių faktų Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) buvo atsisakiusi pradėti tyrimą, tačiau Generalinė prokuratūra antradienį panaikino nutarimą nepradėti tyrimo, dar vieną tyrimą atlieka Teisingumo ministerija.

Jei įtarimai pasitvirtins, paaiškės, kad daug metų KTI vadovybė izoliatoriuje tvarkėsi kaip namuose, tačiau to nesugebėjo pamatyti nei Kalėjimų departamentas, nei tuometė Teisingumo ministerijos vadovybė, o Ž.Mikėnaitė pakilo karjeros laiptais.

Dabar aiškėja, kad pranešimų apie galimą vadovės piktnaudžiavimą būta ir anksčiau.

Asmeninio archyvo nuotr./Laura Radzevičiūtė
Asmeninio archyvo nuotr./Laura Radzevičiūtė

Buvo gavusi informacijos, kad Ž.Mikėnaitė piktnaudžiauja tarnybine padėtimi.

Seimo nario Naglio Puteikio padėjėja Laura Radzevičiūtė, parlamentaro pavedimu besigilinanti į įkalinimo įstaigų klausimus, pernai buvo gavusi informacijos, kad Ž.Mikėnaitė piktnaudžiauja tarnybine padėtimi – buvusioje darbovietėje nemokamai taisosi dantis.

2016 m. balandį L.Radzevičiūtė kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą STT ir nurodė, kad kovo 22 dieną apie 9 valandą Ž.Mikėnaitė išėjo iš KTI veikiančio odontologo kabineto, kuriame, tikėtina, nemokamai naudojosi izoliatoriuje dirbančių odontologų paslaugomis.

N.Puteikio padėjėja pasiūlė pareigūnams kuo greičiau peržiūrėti vaizdo filmavimo kamerų medžiagą, nes vėliau šie vaizdai gali būti ištrinti.

Tačiau STT po kurio laiko L.Radzevičiūtei atrašė, kad informaciją perdavė Teisingumo ministerijai, prašydama informuoti tarnybą apie tyrimo rezultatus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Odontologo kabinete
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno tardymo izoliatoriaus odontologo kabinete

Nuo tada N.Puteikio padėjėja nieko apie savo skundą nebegirdėjo.

Jis ministerijai buvo persiųstas teisingumo ministru dar buvus Juozui Bernatoniui.

Kaip 15min sakė Teisingumo ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus patarėjas Audris Kutrevičius, Teisingumo ministerija STT išsiuntė atsakymą, kad minimi pažeidimai nepasitvirtino.

Dabar Teisingumo ministerija aiškinasi, ar buvo dėl to atliekamas koks nors vidinis tyrimas.

„Dabar Teisingumo ministerija aiškinasi, ar buvo dėl to atliekamas koks nors vidinis tyrimas“, – sakė A.Kutrevičius.

Pati Kalėjimų departamento vadovė Ž.Mikėnaitė neigia naudojusis KTI odontologų paslaugomis.

„Galime užtikrintai teigti, kad Kalėjimų departamento direktorė Ž.Mikėnaitė Kauno tardymo izoliatoriuje dantų niekada netaisė“, – teigiama raštu 15min pateiktame Kalėjimų departamento atstovo spaudai Tomo Čepelevskio atsakyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius