Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 04 18

Klimatologė Audronė Galvonaitė: „Savaitgalis bus visai neprastas“

Klimatologė Audronė Galvonaitė teigia, kad savaitgalis bus neprastas: nors naktimis vietomis temperatūra nukris žemiau nulio, tačiau dienomis bus šilta, o dulkes nuplaus ir besikalančią žolę palaistys lietus.
Audronė Galvonaitė
Audronė Galvonaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Savaitgalis, sakyčiau, bus visai neprastas, tik šiek tiek vėsesnis. Rytoj gal ir sulauksime lietaus, kurio labai reikia, kad nuplautų visas dulkes ir žolytė pradėtų labai greitai kaltis. O paskui pragiedrės, atvės naktys net iki neigiamos temperatūros“, – ketvirtadienį LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ teigė A. Galvonaitė.

Lietuvos hidrometereologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja A. Galvonaitė pridūrė, kad savaitgalį naktimis temperatūra gali nukristi iki –3 laipsnių šalčio.

„Ciklonas į Lietuvą atneša šiltą orą, nors dangus niaukiasi. Vėjas išlieka pietvakarių, 5–12 m/s stiprumo. Lietuvos link artėja lietaus zona. Ketvirtadienis bus be žymesnių kritulių. Prie jūros bus vėsiau: 4–7 °C, o visur kitur šilčiau – 10–18, o vietomis net iki 20 laipsnių šilumos“, – ketvirtadienį sakė A. Galvonaitė.

Sekmadienį ir pirmadienį keisis vėjo kryptis: pradės pūsti šiaurės vakarų, šiaurės rytų gana gūsingas vėjas, kurio stiprumas 3–8 m/s.  Pasak klimatologės, dėl to giedrės, nors dienomis bus šilta, tačiau naktimis temperatūra nukris žemiau nulio. Dėl tokių kontrastų ypač tamsiuoju metų laiku gali susidaryti rūkas, o balas aptraukti ledas.

Poledinės žūklės entuziastus A. Galvonaitė paragino žvejoti nuo kranto. Pasak jos, Kauno mariuose ledo tėra tik priekrantėse, o Tauragno ir Totoriškių ežeruose ledas labai greitai tirpsta, keičia spalvą.

„Būkite labai atsargūs. Manau, nebeverta lipti ant to ledo dėl kažkokios vienos žuvytės. Geriau sėdėkite ant kranto“, – ketvirtadienį perspėjo A. Galvonaitė.   

DAUGIAU APIE ORŲ PROGNOZES – ORAI.LT SVETAINĖJE.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius