Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 27

Kodėl kandidatų į Panevėžio miesto merus debatuose nedalyvauja Darbo partijos atstovė?

Jau sekmadienį, kovo 3 dieną, rinksime ir savivaldybių tarybų narius, ir tiesioginiuose merų rinkimuose bandysime išrinkti merus. Panevėžyje į vieną mero kėdę taikosi vienuolika devynių politinių partijų ir dviejų visuomeninių komitetų kandidatai.
Darbo partijos tarybos posėdis
Darbo partija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Surengė debatus

Prieš rinkimus Panevėžio prekybos pramonės ir amatų rūmai (PPAR) organizavo kandidatų į Panevėžio miesto merus debatus.

Be to, artėjant savivaldos rinkimams, Panevėžio jaunimas taipogi nusprendė iš arčiau susipažinti su kandidatais merais ir nevyriausybinė, nepartinė jaunimo organizacija Panevėžio liberalus jaunimas (PLJ) pakvietė juos į debatus. Jau įvyko du debatų ratai, o trečiasis dar laukia – jis vyks vasario 28 dieną.

Keistas sutapimas

Nors debatai puiki proga prisistatyti besitaikantiems į Panevėžio mero postą, tačiau juose dalyvauja ne visi.

Kol kas nė vienuose debatuose nedalyvavo be komandos rinkimuose likusi Darbo partijos Panevėžio skyriaus pirmininkė dr. Sandra Jakštienė.

Kadangi dr. S.Jakštienė dar yra ir Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, jos darbotvarkėje nurodyta, kad nuo vasario 19 dienos ji turi nedarbingumo pažymą.

Keistas sutapimas, tačiau pirmieji debatai, kuriuos organizavo Panevėžio PPAR ir vyko būtent vasario 19-ąją.

PLJ į debatus Panevėžio atvirame jaunimo centre dr. S.Jakštienę kvietė dalyvauti vasario 21 dieną. Juose kandidatė taipogi nepasirodė.

Susisiekti su dr. S.Jakštiene nepavyko. Net kelias dienas Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja nesiteikė pakelti telefono ragelio. Ji taip pat nereagavo ir į JP korespondentės rašytas trumpąsias žinutes.

Yra lyderiai, yra besivelkantys uodegoje

Panevėžio PPAR rengtus debatus stebėjęs visuomenės veikėjas Rolandas Meiliūnas sutiko išsakyti savo nuomonę apie besiveržiančius link mero kėdės kandidatus:

„Nieko naujo neatsitiko, nieko naujo nesužinojau – yra keli ryškūs lyderiai, yra viduriukas ir yra visiška „uodega“. Nieko kito tikėtis ir nereikėjo. Debatuose nesužinojau nieko naujo, kas būtų nustebinę. Nebuvo nei naujų idėjų, nei perspektyvų.

Velkamasi su tuo, kas buvo praeityje ir bandoma kabintis už nepadarytų darbų. Tačiau jokios strategijos į priekį neišgirdau, nors labai norėjosi išgirsti. Atrodo, kad laukiama, kada išrinks, o tada ir žiūrės, ką daryti.

Bandoma gelbėti situaciją. Ne vienas kandidatas pasakė, kad bandys užbaigti URBAN programą, bandys neuždaryti mokyklų, nors jau ir taip aišku, kad jų uždaryta tiek, kiek reikia. Antra vertus, nelabai ką gali žadėti, kai nežino, kas bus.

Neišgirdau, kaip Panevėžys ruošiasi gyventi po 2020 metų, kai sumažės Europos Sąjungos finansavimas? Kandidatai ne tik nemato visumos, bet ir nemato pasaulio pokyčių. Juk Panevėžys nėra vien tik taškas žemėlapyje uždarytas tarp miškų! Pasaulyje daug kas keičiasi.

Mūsų politikai, kaip panacėjos, laikosi „Rail Baltica“ projekto ir žada statyti dar vieną terminalą, bet nė vienas nesako, kad pirmiausiai prie šios europinės geležinkelio linijos būtina prijungti Klaipėdą. Jei to nepadarysime, tai Klaipėda liks ant rusiškos vėžės ir mūsų uostas taps Rusijos, Kinijos krovinių srautams perkrauti.

Esame Europos Sąjungos nariai, artėja Brexit‘as ir dar daug svarbių dalykų apie kuriuos nė vienas kandidatas nekalba.

Jeigu reikėtų vienu žodžiu apibūdinti, tai labai tiktų žodis „trumparegiškumas“. Matau labai siaurus interesus, kurie svarbus savam kiemui. Galbūt Panevėžio rinkėjui to reikia?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius