Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 22

Kodėl Vilniuje gyvenantis švedas į darbą nekeliauja automobiliu?

Pigiausias, darniausias, be to, ir sveikatai naudingiausias judėjimo būdas yra vaikščiojimas. Po jo – važiavimas dviračiu, viešuoju transportu ar nuomotu automobiliu. Lietuvoje gyvenantis švedas Dovydas Hedinas iki pandemijos pradžios, kol kasdien turėdavo vykti į darbą biure, labai retai važiuodavo automobiliu. Vyras tikina, kad kelionėms į darbą automobilio jam nereikia.

Videoreportaže kalbiname Lietuvoje gyvenantį švedą Dovydą Hediną, kuris ir iki pandemijos pradžios, kol kasdien turėdavo vykti į darbą biure, labai retai važiuodavo automobiliu.

Vyras tikina, kad kelionėms į darbą automobilio jam nereikia.

Taip pat ekspertas Saugirdas Pukalskas paaiškina, koks automobilis, vidaus degimo ar elektriniu varikliu, yra efektyvesnis bei kokia judėjimo rūšis yra pati naudingiausia ne tik aplinkai, bet ir mūsų sveikatai.

Kviečiame žiūrėti videomedžiagą ir sužinoti atsakymus į šiuos klausimus:

VIDEO: Ar judėti darniai brangu?

„Būk modernus ­­– keisk ratus“

Taip pat kviečiame apsilankyti rubrikoje „Būk modernus ­­– keisk ratus“ ir sužinoti, kokią paramą galima gauti įsigyjant aplinkai draugiškesnes transporto priemones, kaip pasikeitė gyvenimas tų, kurie išdrįso pakeisti savo judumo įpročius, pagaliau, sužinoti, kiek iš tiesų kainuoja automobilis.

Rubriką rasite - čia


Informacija parengta bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija ir finansuojama Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius