-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 13

Komunalininkams prasidėjo tradicinis rudeninis darbymetis: Panevėžyje lapus tvarko 50 valytojų

Rudenį, pradėjus kristi lapams, sugrėbtų lapų krūvos pūpso ne tik šalia komunalinėms atliekoms skirtų konteinerių, bet ir ant žaliųjų vejų, daugiabučių gyvenamųjų namų kiemuose, parkuose.
Rudeniškas oras apgaubė Vilnių
Ruduo / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Panevėžys Ruduo

Tradicinis darbas

Bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas“ Miesto tvarkymo skyriaus viršininkas Algis Čeponis naujienų portalui JP teigė, kad lapus pastarosiomis dienomis veža iš tų miesto plotų, kurie priskirti valyti įmonei – jose darbuojasi bendrovės valytojai.

„Dabar, valančių gatves ir tvarkančių priskirtas teritorijas, yra apie 50. Lapų grėbimas – tradicinis rudens darbas. Jis baigiasi, kai nustoja kristi lapai. Pats lapų grėbimas – nepaprastas darbas – viena dieną sugrėbi, kitą – vėl netvarka. Lapų kritimo sustabdyti negalime“, – aiškino viršininkas ir sakė, kad piko metu į sąvartyną dviem automobiliais išveža nemažai, iki 2-jų tonų žaliųjų atliekų ir tęsė:

„Kol lapai nėra sušlapę, juos vežame ir į bendrovės teritoriją. Paskui, susikaupusius lapus vešime į sąvartyną – biologiškai skaidžių medžiagų vietą. Beje, valytojai pirmiausiai valo šaligatvius, kad žmonėms būtų saugiai. Nuo vėjų valome vėliau, nes tai nėra taip pavojinga.“

Paslaugą gali užsisakyti

Pasak A.Čeponio, pagal Savivaldybės nurodymus į sąvartyną gabena lapus iš jiems nepriklausančių juos vežti vietų.

„Gyventojų bendrijos turėtų pačios pasirūpinti lapų išvežimų, nes žaliųjų atliekų pristatymas į sąvartyną – nemokamas. Beje, jos gali užsisakyti paslaugą mūsų bendrovėje, tačiau tuomet teks mokėti. Be to, kad sugrėbti lapai nepūtų krūvose įmonėms, bendrijoms, švietimo įstaigoms daliname didmaišius ir į juos sukrautas žaliąsias atliekas išvežame“, – sakė A.Čeponis.

Džiaugėsi eiliškumu

Bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas“ Miesto tvarkymo skyriaus viršininkas A.Čeponis sakė, kad daugiabučių namų gyventojai neturėtų sugrėbtų lapų krauti prie kolektyvinių atliekų konteinerių.

„Tai draudžiama, bet daugiabučių namų gyventojai vis tiek sugeba lapus krauti prie konteinerių, nors už tai gresia bauda. Tačiau jie krauna. Todėl norime prašyti, kad tai būtų tik lapai, o ne kitokių atliekų mišinys. Kadangi laikas nuo laiko vežame lapus ir iš daugiabučių namų bendrijų teritorijų, tai geriau jau, kad tai būtų tik lapai. Kitaip mums tenka sąvartyne užsiimti rūšiavimu“, – aiškino A.Čeponis ir pasidžiaugė, kad gerai – tai, jog lapai krenta ne nuo visų medžių iškart:

„Dabar krenta nuo klevų, liepų, tuopų, kaštonų o paskui ateis eilė ąžuolams, beržams. Darbo turėsime visą rudenį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius