TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 05 26

Koncertų salėje – Šarkos ir Pelėdžiuko istorija

Penktadienį Koncertų salė kviečia mažuosius klausytojus ir jų tėvelius į teatralizuotą koncertą „Kaip Šarka ir Pelėdžiukas dūdų klausė“.
L.Zubė koncertui sukūrė pasakojimą apie du paukštelius, apsigyvenusius Koncertų salės užkulisiuose.
L.Zubė koncertui sukūrė pasakojimą apie du paukštelius, apsigyvenusius Koncertų salės užkulisiuose. / Koncertų salės nuotr.,

Ikimokyklinio amžiaus vaikų ir pradinių klasių moksleivių auditorijai skirtą edukacinį projektą parengė Klaipėdos Brass kvintetas: Vilmantas Bružas (meno vadovas, trimitas), Alius Maknavičius (trimitas), Steponas Sugintas (trombonas), Algirdas Ulteravičius (valtorna), Jurgis Dargis (tūba) kartu su gerai žinomu Klaipėdos aktoriumi lėlininku Linu Zube.  

L.Zubės sukurta linksma istorija pasakoja, kaip du paukšteliai, apsigyvenę Koncertų salės užkulisiuose, patenka į scenos prižiūrėtojo rankas. Čia ir užsimezga pokalbis. Smalsusis Šarkiukas vis užduoda klausimus, o protingasis Pelėdžiukas teikia išmintingus atsakymus. L.Zubės sukurti personažai ne tik klausosi koncerto, bet daug geriau išmano apie muziką ir varinius pučiamuosius instrumentus, nei salės prižiūrėtojas „diedas“.

Pelėdžiukas dalinasi išminties perlais: „Mu-zi-ko-lo-gas – tai žmogus arba paukštis, kuris studijuoja muzikologiją, o muzikologija – tai mokslas apie muziką, o muzika – tai Mūzų menas... čia graikiškai... O Mūza... – tai laimė!“

Linksmieji paukšteliai žaismingai komentuos koncertą, pristatys varinius pučiamuosius instrumentus, atlikėjus ir kūrinius, mokys mažuosius tinkamo elgesio koncerto metu.

Koncerte, kuris prasidės 18 val., skambės populiarūs kūriniai: Henrio Mancinio „Rožinė Pantera“, Scotto Japlino „Išdaigininkas“ ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius