Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 08

Koncertų salėje skambės lietuvių ir latvių muzika

Ketvirtadienį Koncertų salės antrajame festivalio „Salve Musica“ koncerte „Viva Musica Via Baltica“ bus pristatoma Lietuvos ir Latvijos jaunosios kartos autorių kūryba.
Svarbiausias koncerto svečias – meno vadovo Normundo Šnė prieš kelis metus suburtas kamerinis orkestras „Sinfonietta Riga“.
Svarbiausias koncerto svečias – meno vadovo Normundo Šnė prieš kelis metus suburtas kamerinis orkestras „Sinfonietta Riga“. / Koncertų salės nuotr.
Temos: 1 Muzika

Simboliška, kad Lietuvos nacionalinės filharmonijos inicijuotas koncertų ciklas vyksta Baltijos kelio 20-mečio metais ir muzikos garsais sujungia Latvijos ir Lietuvos miestus, neišskiriant ir Klaipėdos.

Svarbiausias koncerto svečias – meno vadovo Normundo Šnė 2006 metais suburtas kamerinis orkestras „Sinfonietta Riga“ yra sukaupęs didelę energiją, nestokojantis entuziazmo ir nepažįstantis rutinos. Pasak orkestro meno vadovo, šiandien daug svarbesnis yra ne eilinis „paprastas“ muzikantas, bet protingas ir sąmoningas atlikėjas. Nepaisant sunkumų žingsnelis po žingsnelio su jaunaisiais atlikėjais jis ieško bendro meninio sprendimo.

„Nėra paprasta sukurti orkestrą, visi atlikėjai turi prisiderinti vienas prie kito, tačiau „Sinfonietta Riga“ muzikantai yra vedami didžiulio entuziazmo groti kartu, o tai yra svarbiausia. Jauni žmonės yra nuostabūs savo jaunyste ir tai kompensuoja daugelį dalykų. Galbūt jie dar nėra ant aukščiausios profesionalumo pakopos, tačiau puoselėja ir įgyvendina savo pačių idėjas, daro tai su didžiule aistra ir nepalieka vietos rutinai. Jaunų žmonių energija yra unikali. Pats jaučiuosi atjaunėjęs, mėgaujuosi savo darbu ir siekiu geriausių rezultatų“, – teigė jis.

Koncerte Klaipėdos koncertų salėje kaip solistas dalyvaus Daumantas Kirilauskas, kurį kritikė Daiva Tamošaitytė taikliai įvardijo kaip „visišką retenybę tarp Lietuvos pianistų, nes daugialypis, kone tobulas jo virtuoziškumas ir vidinės pasaulėjautos branda dera su šviesiu asmenybės kuklumu“.

D.Kirilauskas studijavo fortepijono ir kompozicijos specialybes Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Vėliau studijas pratęsė Salzburgo „Mozarteume“, kurį baigė pelnydamas aukščiausią įvertinimą.

Koncertas muzikos gerbėjus į Koncertų salę pakvies ketvirtadienį, 18 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius