Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 20

Konkurencijos taryba įtaria Kauno miesto savivaldybę privilegijavus savo įmonę „Kapinių priežiūra“

Kauno miesto savivaldybė įtariama protegavusi jai priklausančią įmonę „Kapinių priežiūra“. Savivaldybė sudarinėjo sutartis su įmone be konkursų, nors tokias pačias paslaugas teikia dar bent 5 įmonės.
Darbai kapinėse
Darbai kapinėse / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įtarimus dėl protegavimo įmonei meta Konkurencijos taryba, atlikusi tyrimą.

„Taryba gavo pranešimų, kad Kauno miesto savivaldybė suteikė savo įmonei „Kapinių priežiūra“ išimtines teises atlikti kapinių prižiūrėtojo funkcijas, žmogaus palaikų laidojimui skirto kapo kasimą, taip pat atlikti pirminį žmogaus palaikų vežimą ir laikymą Kauno mieste“ , – rašoma Konkurencijos tarybos pranešime. 

Be jokio konkurso ar kitos konkurencingos procedūros su savivaldybės įmone 2008 m. ir 2013 m. pasirašytos sutartys užkirto kelią potencialiems savivaldybėms įmonės konkurentams varžytis su „Kapinių priežiūra“.

Preliminariu tyrėjų vertinimu, Kauno miesto savivaldybės priimti sprendimai „Kapinių priežiūrai“ neterminuotam laikotarpiui suteikti išimtines teises teikti kapinių priežiūros, pirminio žmogaus palaikų vežimo ir laikymo paslaugas pažeidė Konkurencijos įstatymo nuostatas.

Be jokio konkurso ar kitos konkurencingos procedūros su savivaldybės įmone 2008 m. ir 2013 m. pasirašytos sutartys užkirto kelią potencialiems savivaldybėms įmonės konkurentams varžytis dėl šių paslaugų teikimo ir privilegijavo  „Kapinių priežiūrą“.

„Konkurencijos tarybos išsiųstame pranešime siūloma įpareigoti Kauno miesto savivaldybę panaikinti konkurenciją ribojančius sprendimus. Galutinį sprendimą dėl išsiųstame pranešime pareikštų įtarimų Konkurencijos taryba priims tik išklausiusi visus suinteresuotus asmenis“, – rašo taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius