-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 28

Konservatoriai apsisprendė: prezidento rinkimuose turės vieną kandidatą

Šeštadienį konservatorių partijos taryba vienbalsiai nusprendė, kad 2019-ųjų prezidento rinkimuose turės vieną kandidatą. Galutinis sprendimas dėl šios nuostatos buvo priimtas šeštadienį vykstančiame Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdyje.
TS-LKD tarybos posėdis
TS-LKD tarybos posėdis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštadienį diskusijų dėl šio klausimo beveik nekilo. TS-LKD tarybos nariai vienbalsiai nutarė, kad partijos nariai per vidinius rinkimus išsirinks vieną kandidatą 2019-ųjų prezidento rinkimams.

Politikai, kurie pralaimės konservatorių vidinius rinkimus, bet vis tiek bandys siekti prezidento posto, sulauks griežčiausių partijos sankcijų – galima suprasti, pašalinimo.

Anksčiau šis klausimas kėlė politines diskusijas, mat apie kandidatavimą ryžtingai kalbėjo konservatoriai Žygimantas Pavilionis bei Vygaudas Ušackas.

„Diskusijų dabar nekilo, nes šį klausimą detaliai aptarėme dviejuose prezidiumuose. Diskutavome geras šešias valandas, kol nugludinome kampus ir priėjome bendros pozicijos“, – 15min sakė konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

Šeštadienį TS-LKD tarybai priėmus sprendimą, šis klausimas buvo galutinai išspręstas.

„Dabar mes viską pristatysime partijos suvažiavime ir pakviesime registruotis kandidatus“, – sakė G.Landsbergis.

Pakeitė savivaldos rinkimų tvarką

Taip pat šeštadienį TS-LKD taryba pakeitė kandidatų į Europos Parlamento rinkimus rinkimo tvarką. Nuo šiol kandidatus galės kelti skyrių tarybos bei susirinkimai.

Daugiausiai diskusijų sukėlė klausimas dėl 2019-ųjų savivaldos rinkimų kandidatų sąrašų. Esminis pakeitimas – kiekvienos savivaldybės kandidatų sąrašo lyderis dabar galės pakeisti 2 iš 5 lyderių kandidatų sąraše. Anksčiau galiojo nuostata, kad sąrašo lyderis gali pakeisti tik 1 iš 10 kandidatų sąraše.

„Ši nauja nuostata susijusi su mūsų noru į savivaldos rinkimus pritraukti daugiau jaunų kandidatų“, – sakė G.Landsbergis.

Šeštadienį Vilniuje vykstantis TS-LKD tarybos posėdis yra pasiruošimas visuotiniam partijos narių suvažiavimui, kuris vyks gegužės 12-ąją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vytautas Landsbergis siūlo etikos kodekse aptarti politikų ir verslininkų susitikimus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius