-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 23 /10:23

Konservatoriai baigia kelti kandidatus į partijos lyderius, pasiūlyta 16 politikų

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skyriai antradienį baigia kelti kandidatus į partijos pirmininkus.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

TS-LKD vykdomasis sekretorius Martynas Prevelis BNS sakė, kad iki šiol pasiūlyta 16 politikų. Jie turės tris dienas apsispręsti, ar sutinka dalyvauti pirmininko rinkimuose, ar atsisako.

Galutinis kandidatų sąrašas turėtų paaiškėti penktadienį.

Pasak M.Prevelio, praktiškai visi skyriai kelia dabartinio partijos pirmininko, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą – 72 siūlymai.

Taip pat keliamos ir Seimo narių Lauryno Kasčiūno bei Pauliaus Saudargo kandidatūros, bet jos siūlomos maždaug pustrečio karto rečiau.

P.Saudargo kandidatūra sulaukė 31 siūlymo, L.Kasčiūno – 28.

Abu parlamentarai kol kas neatskleidžia, ar varžysis dėl TS-LKD pirmininko pareigų.

Konservatoriai taip pat kelia frakcijos Seime seniūnės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės kandidatūrą (12 siūlymų), finansų ministrės Gintarės Skaistės (penki siūlymai).

Po tris kartus pasiūlytos Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio ir švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės kandidatūros, po du kartus – krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, parlamentaro Audroniaus Ažubalio, socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės, po vieną – sostinės vicemero Valdo Benkunsko, iš politikos pasitraukusios buvusio Seimo pirmininkės Irenos Degutienės, europarlamentarės Rasos Juknevičienės, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko, Seimo Ekonomikos komiteto vadovo Kazio Starkevičiaus ir Palangos mero Šarūno Vaitkaus kandidatūros.

Pirmasis partijos pirmininko rinkimų turas numatytas kovo 27–28 dienomis, jei prireiks, antrasis bus surengtas balandžio 24–25 dienomis.

Pirmą kartą konservatorių lyderis bus renkamas vadinamuosiuose atviruosiuose rinkimuose, kai balso teisę turi ne tik partijos nariai, bet ir rinkimams užsiregistravę jos rėmėjai.

Registruotis rinkimams galės rinkimų dieną vyresni nei 16 metų kitoms partijoms ar rinkimų komitetams nepriklausantys Lietuvos piliečiai, pritariantys TS-LKD vertybėms.

Užsiregistruodamas asmuo įgis ir partijos rėmėjo statusą. Anot M.Prevelio, tai jam leis be papildomos registracijos dalyvauti visuose ateinančiuose partijos atviruose rinkimuose, būti informuojamam apie jos darbus, savo nuomone daryti įtaką tolesniems partijos sprendimams.

Nepartinių registracija vyks nuo vasario 27-osios iki kovo 23-iosios.

TS-LKD pirmininko rinkimai dėl epidemiologinės situacijos bus organizuojami balsuojant tik paštu ir internetu. Partijai nepriklausantys, bet rinkimams užsiregistravę asmenys galės balsuoti tik internetu.

Vadovaujantis TS-LKD įstatais, suvažiavimo metu partijos pirmininko rinkimų rezultatai yra paskelbiami, jų tvirtinti suvažiavimo dalyviams nereikia.

G.Landsbergis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų.

2017 metais per tiesioginius rinkimus už jį balsavo 5539 partijos nariai arba 62,4 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius