2018 11 03

Konservatoriai ir jų rėmėjai renka partijos kandidatą į prezidentus

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nariai ir rėmėjai savaitgalį renka partijos kandidatą į prezidentus – pirminiuose rinkimuose varžosi Seimo narė buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir buvęs diplomatas Vygaudas Ušackas.
Ingrida Šimonytė, Vygaudas Ušackas
Ingrida Šimonytė, Vygaudas Ušackas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Balsavimas šalies miestuose vyks dvi dienas – šeštadienį ir sekmadienį. Jame dalyvauti registravosi daugiau nei 19 tūkst. nepartinių žmonių, po besiregistravusių patikros teisę balsuoti turės 18 tūkst. 259.

Pirminiuose rinkimuose kandidatą į prezidentus galės rinkti ir daugiau nei 14 tūkst. konservatorių partijos narių, jiems atskiros registracijos nereikėjo.

„Džiaugiamės pirmą kartą Lietuvos istorijoje organizuodami tokią Demokratijos šventę, kuria susidomėjo beveik 20 tūkst. partijai nepriklausančių Lietuvos piliečių. Atviri rinkimai reiškia, kad išrinktas kandidatas pirmą kartą turės jau ne tik partijos, bet ir visuomenės paramą. To labiausiai ir reikia kandidatui į Lietuvos Respublikos prezidentus“, – BNS teigė partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Pasak konservatorių vykdomosios sekretorės Aistės Gedvilienės, užsiregistravusių žmonių skaičius viršijo lūkesčius, nes dar prieš skelbiant pirminius rinkimus tikėtasi pritraukti nors tūkstantį nepartinių rinkėjų.

Nacionaliniai rinkimai į prezidentus planuojami kitąmet gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius