Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 10

Konservatoriai liūdi, kad premjeras vidaus reikalų ministru siūlo liberalcentristą

Premjero Andriaus Kubiliaus sprendimas teikti liberalcentristo parlamentaro Artūro Meliano kandidatūrą į vidaus reikalų ministro pareigas turėtų apraminti audras koalicijoje. Tačiau antradienį posėdžiavusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Seime žinią, kad ministru siūlomas liberalcentristas sutiko su liūdesiu.
Artūras Melianas
Artūras Melianas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Žinoma, premjero žinia mus nuliūdino, nes frakcija buvo pasiryžusi pati pasiūlyti kandidatą ir, manau, mes būtume radę ne vieną stiprų kandidatą, bet suprantame premjero nelengvą būvį, kai jam reikia sprendimus derinti ir su prezidente, ir reikia rūpintis koalicijos stabilumu, ypač artėjant Seime apsisprendimui dėl energetikos projektų“, – antradienį sakė konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

Jo teigimu, frakcija neaptarė, ar A.Melianas yra tinkamas vidaus reikalų ministro pareigoms. Tėvynės sąjungos frakcija, jei prezidentė skirs ministru liberalcentristą, iš A.Meliano, pasak J.Razmos, lauks statutinių institucijų reformos.

„Darbai ministerijoje laukia svarbūs. Aš manau, kad per likusį laiką reikia parodyti visuomenei, kad  padaryti reikšmingesni žingsniai ir tvarkant valstybės tarnybą, rengiant reformas toje srityje. Per Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) problemas atsiskleidė, kad ir šitos statutinės organizacijos reikalauja pokyčių. Sritis nelengva, darbai laukia sunkūs, tai pradėti priekaištauti nepradėjus darbo netiktų“, – žurnalistams sakė J.Razma.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkui Algiui Čaplikui premjero pasirinkimas dėl A.Meliano nebuvo naujiena. Jis sakė jau praėjusią savaitę žinojęs, kad premjeras teiks jo kandidatūrą.

Pasak A.Čapliko, A.Melianą premjeras pasirinko iš penkių pavardžių sąrašo. Be jo, ministru liberalcentristai siūlė rinktis iš buvusių vidaus reikalų ministrų Raimodo Šukio, Regimanto Čiupailos, parlamentaro Vytauto Bogušio ir dabartinio vidaus reikalų viceministro Mindaugo Ladigos pavardžių.

„Premjeras prašė pateikti kelis kandidatus,  mes tai ir padarėme, o premjeras pasirinko. Dabar laukiame prezidentės sprendimo. Nenoriu vertinti, kodėl A.Melianas patiko A.Kubiliui, bet, mūsų akimis, A.Melianas – patyręs politikas, daug metų esantis politikoje. Jis – sprendimo ir kompromiso žmogus. Žmogus, dirbęs ir Seime keletą kadencijų,ir valstybės valdyme, išmanantis biurokratinio darbo specifiką. Tai leidžia man manyti, kad jo kvalifikacija labai aukšta“, – premjero pasirinktą kandidatą gyrė A.Čaplikas.

Premjero sprendimu vidaus reikalų ministru siūlyti liberalcentristą džiaugiasi ir trečias valdančiosios koalicijos partneris Liberalų sąjūdis.

Anot Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio, A.Melianas yra patyręs politikas, kuris likusį pusmetį gali vadovauti ministerijai.

Primename, kad premjeras A.Kubilius antradienį pateikė prezidentei A.Meliano kandidatūrą į vidaus reikalų ministrus. Prezidentė su A.Melianu susitinka jau antradienį.

Vidaus reikalų ministro postas tapo laisvas iš jo pasitraukus liberalcentristui Raimundui Palaičiui, kuris sulaukė konservatorių kritikos dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius