Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 25

Konservatoriai: Loreta Graužinienė nesiima spręsti Etikos ir procedūrų komisijos problemų

Seimo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija antradienį išplatino pranešimą, kuriame piktinasi Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės neveiksnumu sprendžiant Etikos ir procedūrų komisijos problemas.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

TS-LKD pranešime piktinasi, kad frakcijų atšaukti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariai Valentinas Stundys, Vytautas Juozapaitis, Stasys Šedbaras, Dalia Teišerskytė ir Povilas Urbšys pakartotinai kreipėsi į Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę dėl susidariusios padėties Etikos ir procedūrų komisijoje.

Seimo nariai atkreipia dėmesį, kad antradienį Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pavaduotojas Mečislovas Zasčiurinskas kviečia posėdį, taip pažeisdamas Seimo statuto reikalavimus, kurie numato, kad eilinį posėdį kviečia pirmininkas, o neeilinį gali inicijuoti vienas trečdalis jos narių savo parašais.

„Esame įsitikinę, kad Seimo Pirmininkė turi visus įgaliojimus skubiai spręsti komisijos problemas taip, kad nebūtų vilkinamas komisijos sudėties pakeitimo bei naujos sudarymo tvarkos svarstymas posėdžiuose.

Bet koks šio klausimo vilkinimas suteikia kai kuriems komisijos atstovams imtis teisiškai abejotinų veiksmų“, – teigia Seimo nariai.

Savo deleguotus Seimo narius atšaukusių frakcijų ir Mišrios Seimo narių grupės seniūnai ragino skubiai spręsti komisijos sudarymo klausimus, kad būtų užtikrintas efektyvus jos darbas, tačiau iki šiol jokių veiksmų nesiimama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius