Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 06

Konservatorių frakcija: Teisingumo ministerijos paaiškinimai dėl Alesiaus Beliackio – nerimti

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Seime piktinasi Teisingumo ministerijos (TM) paaiškinimais dėl Baltarusijai suteiktų duomenų apie Žmogaus teisių centro „Vesna“ atstovo Alesiaus Beliackio sąskaitas Lietuvos bankuose ir gautas įplaukas.
Teisingumo ministerija
Teisingumo ministerija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Lietuvos TM paaiškinimai, kad tariamos teisinės pagalbos prašymas apie žinomo disidento A.Beliackio veiklai Lietuvos bankuose laikomas lėšas nesukėlė ministerijos pareigūnams įtarimų dėl Baltarusijos ketinimų, yra nerimti. Argi Ministerijoje dar ne visiems žinoma, kad V.Lukošenkos režimas žmogaus teisių ir laisvių gynėjams fabrikuoja kriminalines bylas? Argi sudėtinga „teisinės pagalbos“ prašymus „dėl finansų“, pirmiausia, patikrinti pagal plačiai žinomų Baltarusijos disidentų pavardžių sąrašą?“, – rašoma išplatintame pranešime.

Ministerija penktadienį patvirtino suteikusi minėtus duomenis Baltarusijai. A.Beliackis ketvirtadienį buvo sulaikytas Minske, įtariant mokesčių slėpimu.

Pasak pranešimo, kažkuris arba kažkurie iš TM pareigūnų „dėl šiuo atveju parodyto apgailėtino abejingumo“ turėtų įvertinti jo pasekmes ir prisiimti asmeninę atsakomybę.

Frakcija pasmerkė A.Beliackio areštą, įvardindama jį kaip kaip politinį susidorojimą su žinomu žmogaus teisių gynėju.

Pasak konservatorių, Vyriausybė turėtų šį įvykį apsvarstyti ir užtikrinti, kad dėl Lietuvos pareigūnų veiksmų ar neveikimo ateityje „nenukentėtų Baltarusijos disidentų ir demokratinių jėgų pasitikėjimas Lietuvos solidarumu“.

Užsienio reikalų ministerija penktadienį pranešė dar birželį įspėjusi kitas Lietuvos institucijas, prašydama neteikti Baltarusijai informacijos, kuri gali būti panaudota opozicijai persekioti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius