Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 16

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius džiaugiasi tik kitų nesėkmėmis – socialdemokratų ir A.Zuoko

TS-LKD partijos lyderis Andrius Kubilius pripažįsta, kad konservatoriai nelaimėjo šių savivaldos rinkimų. Tačiau jis taip pat džiaugiasi, kad „nukraujavo“ ir Socialdemokratų partija, be to, didelis laimėjimas yra Artūro Zuoko išvijimas iš Vilniaus mero posto.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

TS-LKD partijai antrasis mero rinkimų turas buvo nesėkmingas. Didžiuosiuose miestuose visi į antrą turą patekę šios politinės jėgos kandidatai patyrė skaudžius pralaimėjimus. Kaune mero pareigas ėjęs konservatorius A.Kupčinskas pralaimėjo verslininkui Visvaldui Matijošaičiui.

Klaipėdoje Seimo narė Agnė Bilotaitė triuškinamai nusileido liberalui Vytautui Grubliauskui, o Panevėžyje Maurikijus Grėbliūnas buvo įveiktas visuomeninio judėjimo „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“ atstovo Ryčio Mykolo Račkausko.

Socialdemokratai prarado didžiausią merų skaičių – turėjo 22, o liko su 16. Galima linksmai įvardinti, kad jie yra didžiausi rinkimų pralaimėtojai, – sakė A.Kubilius.

„Pagal rinkėjų paramą ir išrinktų merų skaičių esame antra partija po socialdemokratų. Turėjome 13 merų, liko 11. Socialdemokratai prarado didžiausią merų skaičių – turėjo 22, o liko su 16. Galima linksmai įvardinti, kad jie yra didžiausi rinkimų pralaimėtojai“, – sakė A.Kubilius.

Tuo metu kone skaudžiausias konservatorių pralaimėjimas yra V.Matijošaičio pergalė Kaune.

„Kauno rezultatai nenudžiugino. Surinktas balsų skaičius yra geras, bet to neužteko, kad turėtume Kaune merą. (...) Tiesioginiai merų rinkimai yra būdas populizmui veržtis į valdžią. Tą ir matome Kaune ir kitur“, – sakė A.Kubilius.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Andrius Kubilius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Andrius Kubilius

Matome ryškų skirtumą tuose skyriuose, kur turėjome jaunesnes komandas. Ten iš tikrųjų matome neblogus rezultatus. Turėsime ieškoti atsakymo visos partijos mastu, – sakė A.Kubilius.

Paklaustas, kaip bandys atsikovoti rinkėjus didžiuosiuose miestuose, jis pabrėžė, kad kovos dėl jų.

„Matome tam tikrą rinkėjų signalą. Iš to darysime išvadas. Didžiuosiuose miestuose matome, kad tik Klaipėdoje merui pavyko išlaikyti savo pozicijas. Matome ryškų skirtumą tuose skyriuose, kur turėjome jaunesnes komandas. Ten iš tikrųjų matome neblogus rezultatus. Turėsime ieškoti atsakymo visos partijos mastu“, – kalbėjo A.Kubilius.

Jis džiaugėsi, kad vilniečiai meru išrinko ne dabartinį merą Artūrą Zuoką, bet Liberalų sąjūdžio atstovą Remigijų Šimašių.

„Džiaugiamės, kad Vilniuje nebeliko mero Zuoko. Tikimės, kad Remigijui pavyks suvaldyti Zuoko palikimą“, – sakė A.Kubilius.

A.Kubilius nori versti Z.Vaigauską

A.Kubilius užsiminė apie rinkimų pažeidimus. Pasak jo, Lietuvoje demokratija vis dar yra lengvai perkama.

„Visa atsakomybė už tokias metai iš metų nesprendžiamas problemų sankaupas tenka Vyriausiajai rinkimų komisijai ir jos vadovui Zenonui Vaigauskui“, – sakė A.Kubilius.

Jis įvardijo net 6 įvairius rinkimų pažeidimus, pavyzdžiui, nekontroliuojamas išlaidas politinei reklamai žiniasklaidoje, šiurkščias rinkimines provokacijas (Anykščių atvejis) ir pan.

„Tai nėra nauja. Tokias tendencijas matėme ir anksčiau. Jos įgauna pagreitį, tačiau VRK vadovas raportuoja, kad viskas yra gerai, kad jis nieko negali padaryti arba iki kitų rinkimų viskas pasitaisys“, – sakė A.Kubilius.

Jis pabrėžė, kad skaidresniems rinkimams būtina nauja VRK vadovybė.

„Turime suprasti, kad tokios grėsmės, esant geopolitiniams iššūkiams, yra ne mažesnės nei karinės. Tikrai nenorėčiau sulaukti to meto, kai dideli pinigai, kuriais bus siekiama nupirkti rinkimus, ateis iš Rytų. Nors ir dabar neaišku, iš kur jie ateina. Metas visiems pabusti“, – sakė konservatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius