Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 24

Konservatorių taryba rengsis rinkimams, aptars situaciją valdančiojoje koalicijoje

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos taryba šeštadienį Vilniuje renkasi į posėdį, kuriame aptars pasirengimą spalį vyksiantiems Seimo rinkimams, taip pat aptars situaciją valdančiojoje koalicijoje.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Permainų koalicijoje, kurią sudaro konservatoriai, liberalcentristai ir Liberalų sąjūdis, įtampos kilo po to, kai iš pareigų buvo atleisti buvę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovai.

Buvusius FNTT direktorių Vitalijų Gailių bei jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų vasario 15 dieną atleido vėliau atsistatydinęs vidaus reikalų ministras liberalcentristas Raimundas Palaitis, motyvuodamas Valstybės saugumo departamento medžiaga. Atleistieji pareigūnai buvo tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

FNTT vadovus R.Palaitis atleido prieš premjero valią ir taip įžiebė konfliktą valdančiojoje koalicijoje, dėl kurio atsistatydino iš ministro posto. Tačiau paskutinėmis dienomis R.Palaitis, nepaisydamas konservatorių vadovo premjero Andriaus Kubiliaus bei Vyriausybės raginimo stabdyti konkursą į FNTT direktoriaus vietą, į šias pareigas paskyrė jį laimėjusį iki šiol departamento operatyvinės veiklos skyriui vadovavusį Kęstutį Jucevičių.

Šeštadienį vyksiančiame tarybos posėdyje konservatoriai aptars pasirengimą artėjantiems Seimo rinkimams, tvirtins dalį kandidatų vienmandatėse apygardose, sudarys centrinį rikimų štabą. Pasak pranešimo, taryba svarstys siūlymą Klaipėdoje steigti tris skyrius ir miesto skyrių sueigą vietoje šiuo metu dirbančio vieno skyriaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius