Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 23

Konservatorių, „valstiečių“ ir socialdemokratų reitingai stabilizavosi

Opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai pagal populiarumą toliau nesmarkiai lenkia valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS), o abi partijos kartu su socialdemokratais išlaiko stabilius reitingus, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta „Vilmorus“ apklausa.
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Reikia pasakyti, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingas stabilizavosi. Ilgą laiką buvo kritimas, o dabar stabilizavosi. Šios trys partijos (konservatoriai, LVŽ ir socialdemokratai – BNS) yra lyderės, o visos kitos gerokai mažiau turi populiarumo“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Jis kalbėjo, kad penktadienį Liberalų sąjūdžiui kaip partijai pateikti įtarimai neturės didelės įtakos reitingams.

„Eligijaus Masiulio istorija – tas įvykis sumažino partijos reitingą beveik tris kartus. Kritimas buvo neregėtas, bet ten įvykis buvo vaizdingas ir suprantamas: pilna pinigų dėžė, padėta automobilyje. Jeigu istorija susieta su institucija, sudėtingais ryšiais, tai būna kitaip“, – teigė V.Gaidys.

Apklausos duomenimis, rugsėjį už LVŽS ketino balsuoti 13,5 proc. (liepą – 12,9 proc.), už konservatorius – 14,1 proc. (13,5 proc) rinkėjų. Socialdemokratų reitingas rugsėjį siekė 9 proc. (liepą – 9,7 proc.).

Apklausos duomenimis, kitos partijos neperžengtų 5 proc. rinkimų barjero, tarp jų – ir opozicinis Liberalų sąjūdis. Rugsėjį už liberalus ketino balsuoti 4,1 proc. (4,9 proc.).

„Vilmorus“ apklausa atlikta rugsėjo 8–17 dienomis

Praėjusią savaitę paskelbti naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atliktos apklausos rezultatai parodė, kad „valstiečiai“ ir opoziciniai konservatoriai šiuo metu turi vienodą rinkėjų paramą. Už abi partijas tyrimo metu rugpjūtį žadėjo balsuoti po 18 proc. apklaustųjų. Trečioje vietoje įsitvirtinusi Lietuvos socialdemokratų partija – ją žadėjo palaikyti 11 proc. apklausos dalyvių. Už Liberalų sąjūdį ketino balsuoti 9 proc. respondentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius