Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 01

Konstitucijos egzaminas didžiuosiuose miestuose pritraukė po kelias dešimtis dalyvių

Didžiųjų šalies miestų savivaldybėse penktadienio vidurdienį vykęs Konstitucijos egzaminas pritraukė po kelias dešimtis dalyvių: Vilniuje jo laikyti susirinko apie 50, Kaune – 27, o Klaipėdoje – vos 15 dalyvių.
Vilniečiai laiko Konstitucijos egzaminą.
Konstitucijos egzamino laikymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klaipėdos savivaldybės atstovė Živilė Gocentė BNS sakė, kad mažą aktyvumą galėjo lemti sprendimas Konstitucijos egzaminą rengti darbo dieną.

Kauno mero patarėjo Dainoro Luko duomenimis, pernai Kaune į egzaminą susirinko apie 30 gyventojų, todėl tai, kad jis organizuotas darbo dieną, daug įtakos susirinkusiųjų skaičiui neturėjo.

Kaune vykusiame egzamine iš 27 dalyvių teisinį išsilavinimą turėjo ir sunkesnes užduotis sprendė 7 miestiečiai.

Į antrąjį etapą Kaune, pasak D.Luko, pateko 15-a iš 20 piliečių grupės dalyvių, tačiau nė vienas iš 7 teisinį išsilavinimą turinčių asmenų.

Geriausiai egzamine sekėsi savivaldybės tarybos narei Gintarei Skaistei. Ji teisingai atsakė į visus 30 klausimų.

Vilniuje, pasak Konstitucijos egzamino organizavimo grupės sostinėje vadovo Valentino Šapalo, beveik pusė į egzaminą susirinkusių vilniečių turėjo teisinį išsilavinimą arba jo siekė. Klaipėdoje esami ar būsimi teisininkai Konstitucijos egzaminu nesusidomėjo. Kas iš jų pateko į antrąjį etapą, turėtų paaiškėti penktadienį popiet.

Dalis BNS kalbintų dalyvių teigė, kad nors užduotys nebuvo labai sudėtingos, „pasiskaityti reikia“.

„Atėjau laimėti“, – BNS sakė 2008-aisiais pirmąjį etapą sostinėje laimėjęs ir šiais metais antrą kartą Konstitucijos egzaminą laikęs vilnietis Edmundas Širvaitis.

Jis teigė egzaminui per daug nesiruošęs.

Tuo metu Vilniaus verslo teisės akademijoje studijuojanti Santa Gareckaitė teigė, kad Konstituciją prieš egzaminą perskaitė, tačiau „reikėjo perskaityti dar vieną kartą“.

Teisingai į daugiau kaip į 25 klausimus atsakę egzamino dalyviai pateks į antrąjį etapą, kuris vyks spalio 15 dieną. Geriausiai Konstituciją išmanančių gyventojų apdovanojimai vyks prezidentūroje lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius