Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2020 10 15 /16:51

Koronavirusas Kauno klinikose: centriniame korpuse esančios klinikos nebepriima pacientų

Kauno klinikos ketvirtadienį pranešė, kad klinikų Chirurgijos klinikoje COVID-19 infekciją patvirtinus 11 pacientų ir 2 darbuotojams, stabdomas planinis guldymas šiame pastate esančiose klinikose.
Kauno klinikos
Kauno klinikos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno klinikų paskyroje „Facebook“ rašoma, kad šiuo metu vyksta epidemiologinis tyrimas, dėl COVID-19 testuojami visi šiame pastate dirbantys darbuotojai ir pacientai.

Iki pirmadienio, spalio 19 d., Kauno klinikų Centriniame korpuse esančiose profilinėse klinikose (Reumatologijos, Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos, Nefrologijos, Ausų, nosies ir gerklės ligų, Chirurgijos, Pulmonologijos, Gastroenterologijos bei Urologijos klinikose) stabdomas planinis pacientų guldymas.

Taip pat Visose Kauno klinikose draudžiamas pacientų lankymas. Pacientus galima lankyti tik neatidėliotinais atvejais, gavus skyriaus vadovo ar budinčio gydytojo leidimą. Būtiniausius asmeninius daiktus pacientams galima perduoti per budėjimo postą, esantį Centrinio korpuso fojė.

Studentų praktikos, vykstančios šiame pastate esančiose profilinėse klinikose, taip pat stabdomos.

Kaip 15min teigė Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vadovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė, būtinoji, neatidėliotina pagalba pacientams ir toliau bus teikiama.

„Planiniai pacientai niekur nebus nukreipiami, kuriam laikui tik nukeliamas paslaugų jiems suteikimas. Tie, kurie šiuo metu guli minėtose klinikose, nebus iškelti – jie toliau bus gydomi. Kurie nuo šiandien atvyko „gultis“ į klinikas, jų guldymas yra sustabdytas iki spalio 19 dienos. Pirmadienį matysime visą situaciją. Tiriami dabar viso pastato visi darbuotojai. Bus ištirti per šiandien ir rytoj – vyksta intensyvus testavimas“, – paaiškino A.Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Anot jos, pacientai, guldomi į klinikas, yra tiriami dėl COVID-19 ne tik guldymo metu, bet ir pakartotinai, pavyzdžiui, po savaitės. Į Kauno klinikas kartais pervežami pacientai iš „karštųjų“ miestų. A.Aleksandravičiūtės-Šviažienės teigimu, būna, kad atvežus tokį pacientą, jo COVID-19 testas būna neigiamas, o po savaitės atlikus pakartotinį testą – jau teigiamas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Daiva Razmuvienė ketvirtadienį pranešė, kad gydymo įstaigose per spalį ir rugsėjį užsikrėtė 350 medikų. Šiuo metu tebeserga 316 medikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius