Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 07

Koronavirusas Klaipėdoje: susirgo ir mero bičiulis, vyr. gydytojas V.Janušonis

Statistikos duomenimis, šiuo metu Klaipėdoje yra didžiausias sergamumas koronavirusu Lietuvoje. Liga neaplenkė miesto mero V.Grubliausko, kuris apie tai pranešė prieš savaitę, taip pat ir Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyr. gydytojo Vinso Janušonio.
Vytautas Grubliauskas ir Vinsas Janušonis
Vytautas Grubliauskas ir Vinsas Janušonis / 15min nuotr.

15min pasiekė informacija, jog V.Janušoniui patvirtintas koronavirusas. Šią žinią patvirtino ligoninės atstovė Aistė Noreikaitė. Jos teigimu, vyr. gydytojas jaučiasi gerai.

„Jokių simptomų nejaučia, bet infekuotas. Teigiamas rezultatas paaiškėjo profilaktiškai besitikrinant pagal ligoninės tvarką“, – sakė A.Noreikaitė.

Koronavirusu susirgo ir V.Janušonio sūnus, taip pat gydytojas.

Ne paslaptis, jog miesto meras ir ligoninės vadovas palaiko draugiškus ryšius. V.Grubliauskas apie ligą pranešė paskutinį rugpjūčio sekmadienį.

Prieš porą dienų, penktadienį, meras buvo pastebėtas vaikštinėjantis ir bendraujantis ligoninėje kartu su vyr. gydytoju.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Vinsas Janušonis
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Vinsas Janušonis

„Pats vyr. gydytojas sako, kad pasakyti, kur galima užsikrėsti šiandieninėje situacijoje, kokia yra šalyje, labai sudėtinga, tarsi iš kavos tirščių burti. Sąsajų su meru vadovas nesieja“, – sakė A.Noreikaitė.

Miesto vadovas V.Grubliauskas vis dar turi nedarbingumą, jis gydosi namie. Meras anksčiau skelbė, jog buvo pasiskiepijęs ir serga nesunkia forma.

Vakar dienos duomenimis, KUL koronavirusu, be minėtų gydytojų, serga ir viena slaugytoja.

Jau trečiadienį ligoninėje pradedama medikų revakcinacija trečiąja doze. Bus skiepijami tie medikai, kuriems nuo antrojo skiepo praėjo 180 dienų, nepriklausomai nuo antikūnų kiekio.

Sergančiųjų daugėja

Šiuo metu KUL gydomi 107 COVID-19 pacientai, 13 iš jų yra reanimacijoje. Per pastarąją parą ligoninėje atsidūrė 21 pacientas.

Tarp sergančiųjų – 20 vakcinuotų pacientų, tačiau jie serga lengvesne forma arba turi kitų gretutinių ligų. Skiepyti pacientai į reanimaciją nepatenka.

Šiuo metu Klaipėdoje sergamumas 100 tūkstančių gyventojų siekia 748 atvejus. Be to, yra dvigubai didesnis nei sostinėje ar Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius