Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 02 /21:49

Nors koronavirusu sergančios moters testas teigiamas, daugiau atvejų pirmadienį nenustatyta

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas pirmadienį feisbuke pranešė, kad koronavirusu sergančiai pacientei iš Šiaulių dar teks pabūti ligoninėje. Taip pat virusu neužsikrėtė vyras, kuris penktadienį išsikvietė medikus Vilniuje, šalia prekybos centro „Ikea“.
Respublikinė Šiaulių ligoninė
Respublikinė Šiaulių ligoninė / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika anksčiau sakė, kad moteriai pirmadienį ryte atlikti pakartotiniai koronaviruso tyrimai.

„Koronaviruso testas vis dar teigiamas. Naujų atvejų nenustatyta“, – rašė jis.

Taip pat sekmadienį buvo praneša apie asmenį, kuris įtarė užsikrėtęs virusu. S.Malinauskas išplatintame pranešime rašė, kad po atliktų tyrimų paaiškėjo, jog asmuo nėra virusų nešiotojas.

„36-erių metų vilnietis, parvykęs iš Milano, oro uoste ir buvo įspėtas apie koronaviruso grėsmę, paliko savo duomenis, buvo patikrintas termovizoriumi ir aiškiai suvokė visas rizikas (nes pats vėliau išsikvietė medikus), prieš tai jis vis dėlto užėjo į IKEA parduotuvę. Norime patikslinti informaciją tam, kad būtume atviri ir neprarastume pasitikėjimo. Kadangi asmuo nėra viruso nešiotojas, jo kontaktai atskirai nustatomi nebuvo. Tam tiesiog nebuvo būtinybės. Esame dėkingi, kad IKEA pateikė papildomą informaciją, ir ja iš karto pasidalijame su visuomene. Kartu norime paskatinti ir kitas verslo įmones bendradarbiauti“, – destė S.Malinauskas.

„Vis dėto šį atvejį ne kartą pats paminėjau kaip pavyzdinį. Šiandien turiu pasakyti, kad matome akivaizdų pavyzdį, kaip nereikėtų elgtis. Asmuo, žinodamas, kad grįžo iš šalies, kurioje koronaviruso židinys, nuėjo į didelę viešą erdvę, kurioje daug lankytojų. Toks elgesys visiškai nesuprantamas. Milanas yra miestas, iš kurio grįžusiems žmonėms rekomenduojama karantinuotis namuose. Tokių rekomendacijų nesilaikymas kelia riziką aplinkiniams.

Apgailestauju, kad vakar pateikta informacija nebuvo tiksli. Taip pat pabrėžiame, kad valstybė yra pasirengusi visiems atvejams. Tam yra specialios procedūros, kurių šiuo metu tiesiog neprireikė aktyvuoti“, – sakė S.Malinauskas.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Ištyrus visus paimtus mėginius, naujų koronaviruso atvejų Lietuvoje nenustatyta

21:48

Pirmadienį ištyrus visus paimtus mėginius, naujų koronaviruso atvejų nenustatyta, BNS patvirtino sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė.

Iki šiol Lietuvoje lieka patvirtintas vienas koronaviruso atvejis. Infekcinė liga šiuo metu Šiaulių ligoninėje gydomai 39-erių šiaulietei nustatyta praėjusią savaitę.

Moteris jaučiasi gerai, bet dar negali palikti ligoninės, nes naujausias pirmadienį atliktas koronaviruso tyrimas buvo vis dar teigiamas – ji tebeserga.

Iš viso Lietuvoje dėl įtariamo COVID-19 atliktas 191 tyrimas, iš jų pirmadienį – 26. Paskutiniu etapu buvo ištirti 4 mėginiai,  21.15 val. pateiktais duomenimis, jie buvo neigiami. Naujų mėginių nepaimta.

Iš viso pasaulyje registruota daugiau nei 89 tūkst. susirgimų COVID-19, per 3 tūkst. žmonių mirė, kiek daugiau nei 45 tūkst. jau pasveiko.

Kovą su koronavirusu aptars prezidentas su premjeru

09:30

Pirmadienį situaciją dėl koronaviruso susitikime su premjeru Sauliumi Skverneliu aptars prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuvoje šiuo metu užfiksuotas vienas koronaviruso atvejis, Vyriausybė yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

Vos paskelbus apie pirmąjį koronaviruso atvejį, prezidentas G.Nausėda tvirtino, kad svarbiausia dabar visiems išlaikyti rimtį.

„Nuraminkite savo artimiausią aplinką – giminaičius, draugus ir bendradarbius: dirbantys specialistai kompetentingi, o institucijos pasirengusios suvaldyti ekstremalią situaciją.

Daug priklauso ir nuo mūsų pačių. Privalome prisiimti atsakomybę už mus supančių žmonių sveikatą ir vykdyti specialistų rekomendacijas bei nurodymus. Nėra absoliučiai jokio pagrindo panikai, todėl reikėtų duoti atkirtį tiems, kurie, sąmoningai ar ne, platina išgalvotą ar atvirai melagingą informaciją. Galime pasitikėti oficialiais informacijos šaltiniais, kurie yra laisvai prieinami“, – feisbuke rašė prezidentas.

Šiaulietei atlikti pakartotiniai tyrimai

09:22

Koronavirusu susirgusiai 39 m. šiaulietei pirmadienį ryte atlikti pakartotiniai tyrimai. Mėginys jau išvežtas į laboratoriją Vilniuje. 

„Yra išvežtas mėginys pakartotinis. Jis bus daromas per pietus ir vakarop žinosime, kokie atsakymai. Lauksime mėginio atsakymo ir tada bus mūsų tolimesni veiksmai. Net jei mėginys bus neigiamas, kol kas nenorėčiau atsakyti, kas bus. Šiaip ji jaučiasi gerai“, – 15min sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

Praėjusią savaitę 15min jis sakė, kad šios savaitės pradžioje bus sprendžiama, ar pacientė gali būti išleista baigti gydymą namuose.

Paskutinis atnaujinimas 2020-03-02 09:22

„Kalbant apie COVID-19 virusą, moters būklė labai gera, ji sveiksta. Dabar klausimas, kada laikyti, kad moteris gali būti laikoma pasveikusia“, – sako S.Malinauskas.

Pakartotiniai tyrimai jai galimai bus atlikti pirmadienį. Po jų jai gali būti leista grįžti namo, iš pradžių tikriausiai būtų taikomas karantinas, o po to ji grįžtų į darbą.

Visuomenės informavimo grupė praneša, kad pirmadienio rytą bus tiriama 15 ėminių laboratorijoje dėl koronaviruso. Rezultatų galima tikėtis pirmadienį pirmoje dienos pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius