Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 05 /15:08

Koronavirusu užsikrėtusi šiaulietė į namus gali būti išleista pirmadienį

Koronavirusu užsikrėtusi šiaulietė į namus gali būti išleista pirmadienį, BNS sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.
Respublikinė Šiaulių ligoninė
Respublikinė Šiaulių ligoninė / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

„Kartosime tyrimą penktadienį ir sekmadienį, bet kuriuo atveju, reikės dar dviejų, pirmadienį bus sprendžiama taktika dėl tolimesnio izoliavimo. Jei bus neigiami rezultatai, ji bus, aišku, išleista į namus, jeigu bus teigiami tepinėliai, tai irgi bus svarstoma dėl tolimesnės izoliacijos“, – BNS sakė R.Mažeika.

„Taip, yra tikimybė. Pirmadienį ekspertų komisija svarstys tokią galimybę, jei bus teigiami atsakymai“, – teigė jis, paklaustas, ar šiaulietė bus išleista į namus net ir nustačius, jog virusas neatsitraukė.

Žiniasklaidai R.Mažeika sakė, kad kol kas medikai negali pasakyti, kiek virusas gali išlikti organizme ir žmogus gali užkrėsti kitus asmenis, be to, pati moteris, nors jaučiasi gerai, dar gali taip pat susirgti.

Šiuo metu ligoninėje yra dar du žmonės, tirti dėl koronaviruso – jų tyrimų rezultatai buvo neigiami, bet pacientai palikti ligoninėje dėl kitų susirgimų.

Iš viso pasaulyje registruota daugiau nei 95,7 tūkst. susirgimų COVID-19, per 3,2 tūkst. žmonių mirė, kiek daugiau nei 53,4 tūkst. jau pasveiko. 39-erių šiaulietė yra kol kas vienintelė, kuriai Lietuvoje diagnozuotas šis užkratas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius