Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 09

Korupcija Alytaus kultūros centre: tiesa ar tik moteriškas pavydas?

Į Alytaus prokuratūrą ir specialiųjų tyrimų tarnybą dėl galimos korupcijos, dokumentų klastojimo įstaigoje kreipėsi Alytaus kultūros ir komunikacijos centro direktoriaus pavaduotoja.
Euras
Euras / 123rf.com
Temos: 2 Alytus Korupcija

Iš darbo atleidžiama darbuotoja įstaigos vadovą kaltina pinigų švaistymu, galbūt sudarinėjant fiktyvias sutartis, įdarbinant asmenis, patalpų nuoma be dokumentų. Alytaus savivaldybė skubiai pradėjo vidinį tyrimą.

Alytaus kultūros ir komunikacijos centro direktoriaus pavaduotoja Daiva Andruškevičienė, centro direktorių Vidą Simanauską kaltina piktnaudžiavus tarnybine padėtimi, iššvaisčius svetimo turto, aplaidžiai ir apgaulingai tvarkius apskaitą bei klastojus dokumentus. Moteris prokurorų bei STT prašo ištirti pateiktus faktus.

„Mūsų kultūros ir komunikacijos centro direktorius papildomai turi 0.75 meno vadovo etato, dar jis turi etatą Punske, dirba choro vadovu, o į Punską nuolat važiuoja mūsų įstaigos kuru“, – sakė D.Andruškevičienė, Alytaus kultūros ir komunikacijos centro direktoriaus pavaduotoja.

D.Andruškevičienė teigia, esą kultūros centre iš 30 darbuotojų daugiau nei 10 dirba fiktyviai – dauguma jų kolektyvų meno vadovai, kurie darbe nesilanko, neparengia meninių programų, nors atlyginimus gauna. Pinigai esą švaistomi nuomojant sales ir kitas patalpas.

Jeigu koncertas yra, gali parašyti kitą salytę nei vyko koncertas, kad būtų pigesnė įmoka, salės laikas gali būti sutrumpinamas, – pasakojo kultūros centro darbuotoja.

„Yra sutartys su įstaigomis, kurios kiekvieną kartą gauna vis kitokią salės paslaugų aptarnavimo kainą – didesnę ir mažesnę. Jeigu koncertas yra, gali parašyti kitą salytę nei vyko koncertas, kad būtų pigesnė įmoka, salės laikas gali būti sutrumpinamas“, – pasakojo kultūros centro darbuotoja.

Direktoriaus pavaduotoja tikina, kad ne kartą apie neteisėtus vadovo veiksmus yra informavusi Alytaus kultūros skyriaus vedėją. Apsilankiusi ir pas miesto vadovus.

Alytaus savivaldybė pagal pateiktą D.Andruškevičienės medžiagą pradėjo tyrimą. Juolab, kad 15 kultūros ir komunikacijos centro darbuotojų pasisako prieš direktoriaus pavaduotojos atleidimą – tam jie surinko ir parašus.

„Kaltinimai yra labai rimti ir aiškūs. Čia eina kalba apie galimus fiktyvius susitarimus, kad žmogui sumokėta už tai kad jis buvo, o jo nebuvo, taikomi skirtingi įkainiai, tai kalbama apie žalą savivaldybei“, – kalbėjo laikinasis Alytaus miesto meras Tautvydas Tamulevičius.

„Jei pinigai sumokėti, o renginiai neįvyko, tai čia akivaizdus turto švaistymas. Už tokius veiksmus taikoma baudžiamoji atsakomybė“, – teigė Alytaus miesto tarybos narys Marius Grišmanauskas.

Kultūros ir komunikacijos centro vadovas Vidas Simanauskas kaltinimus atmeta: „Pirmiausia reikia pateikti įrodymus, pasakyti daug ką galima. Grynų pinigų nenaudojam, viskas vyksta bankiniais pavedimais. Kažkada buvom artimai susiję, o dabar, matyt, toks moteriškas pavydas, kad aš ne su ja.“

Alytaus miesto savivaldybė vidaus tyrimo išvadas dėl galimų nusižengimų žada penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius