Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 29 /19:21

Korupcijos byla: sulaikytas Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius R.Pudževelis ir verslininkas

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl įtarimų kyšininkavimu sulaikė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorių socialdemokratą Ričardą Pudževelį ir dar keturis asmenis.
Ričardas Pudževelis
Ričardas Pudževelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

STT tiria galimą korupciją savivaldybei vykdant viešuosius pirkimus, susijusius su savivaldybės turto nuoma, šilumos energijos gamyba ir tiekimu.

Didžiąją dalį Kauno rajono šilumos ūkio valdo AB „Kauno energija“, kurios pagrindinis akcininkas – Kauno miesto savivaldybė. Taip pat nemažą dalį Kauno rajono šilumos ūkio valdo dar dvi įmonės – UAB Kauno rajono savivaldybės komunalinių paslaugų centras ir UAB „Roalsa“.

Teisėsauga atliko kratas Kauno rajono savivaldybės patalpose ir su tyrimu susijusiose privataus kapitalo įmonėse. Tyrimas atliekamas dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo.

STT atstovė spaudai Renata Saulytė BNS sakė, kad įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti.

LNK žinių duomenimis, tarp penkių sulaikytųjų – R.Pudževelio sutuoktinė bei verslo įmonių atstovai. Pasak televizijos, pareigūnai įtaria, jog R.Pudževelis sudarė išskirtines sąlygas vienai statybos bendrovei rekonstruoti Kauno rajono katilines, mainais už tai jis turėjo gauti gyvenamąjį namą.

Direktoriaus nerado darbe

Kaip BNS sakė Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas Edmundas Mališauskas, administracijos direktorių laikinai pavaduoja jo pavaduotoja.

„Mes žinome, kad jis buvo sulaikytas, apklaustas, ir tiek, o daugiau teisėsauga vykdo tyrimą. (...) Kol kas jį pavaduoja administracijos direktoriaus pavaduotoja“, – BNS sakė Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas.

Apie administracijos direktoriaus sulaikymą savivaldybės darbuotojai sužinojo pirmadienį ryte atėję į darbą.

„Nuo 8 valandos ryto turime pasitarimą, tad į darbą ateiname apie 7 valandą. Tuo metu ir sužinojome apie tai, kad nėra direktoriaus. Meras Valerijus Makūnas paklausė pareigūnų, kokios problemos, tačiau jie atsakė, kad tai nėra susiję su mero veikla, todėl nieko daugiau nekomentavo“, – 15min sakė E.Mališauskas.

Patarėjo teigimu, pareigūnai lankėsi ne tik R.Pudževelio kabinete, bet ir viešųjų pirkimų skyriuje, kalbėjosi su jo darbuotojais. Keletą valandų užtrukę Kauno rajono savivaldybės patalpose STT pareigūnai išsivežė dalį dokumentų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno rajono savivaldybė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno rajono savivaldybė

Pasak, E.Mališausko, administracijos direktorius buvo mėgiamas darbuotojų tarpe. Savo pareigas ėjo antrą kadenciją.

„Tikrai staigmena ir netikėta. Sprendimai dėl R.Pudževelio ateities bus tada, kai paaiškės kažkokios detalės“, – sakė E.Mališauskas.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Kardomosios priemonės klausimas – trečiadienį ryte

Trečiadienį Kauno apylinkės teisme bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriui R.Pudževeliui.

Kartu su rajono administracijos direktoriumi teismo sprendimą, pasak šaltinių, išgirs UAB „Roalsa“ direktorius Saulius Bartašiūnas.

S.Bartašiūno vadovaujama įmonė Kauno rajone dirba šildymo, komunalinių paslaugų srityse.

15min bandant prisiskambinti S.Bartašiūnui, jo telefonu niekas neatsiliepė. Įmonės rekvizituose nurodyti buhalterės, ekonomisto, vadybininkės, juristo telefono numeriai.

Prisiskambinti pavyko tik dviem iš įmonės atstovų, tačiau ir šie buvo nekalbūs. Juristas nutraukė pokalbį motyvuodamas, kad šiuo metu negali kalbėti, o vyr. buhalterės telefonu atsiliepusi moteris sakė, kad įmonėje iš vis nedirba ir nieko nežino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius