-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08 /2021 01 11

Kovą prieš COVID-19 pralaimėjo ilgametis Tauragės ir Eržvilko gydymo įstaigų medikas

Tauragės ir Eržvilko medikų bendruomenė gedi sausio 8 dieną kovą su klastinguoju COVID-19 pralaimėjusio ilgamečio gydytojo Stepono Česlovo Strodomskio. Apie mediko mirtį paskelbė Jurbarko rajono savivaldybė, žinią 15min patvirtino ir Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas.
Restoranas „Health“ Užupyje
Užgeso dar vieno mediko gyvybė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Dalinamės liūdna žinia – kovą su klastinguoju koronavirusu pralaimėjo ilgametis Eržvilko pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Steponas Česlovas Strodomskis. Jo gyvybė užgeso sausio 8 dieną. Gydytojas mirė sulaukęs 72 metų“, – sausio 8 dieną paskelbė Jurbarko rajono savivaldybė.

15min žiniomis, S.Č.Strodomskis Tauragės ligoninės Vidaus ligų skyriuje dirbo apie dešimtmetį. Pagrindinė jo darbovietė – Eržvilko (Jurbarko rajonas) pirminės sveikatos priežiūros centras, kuriame jis ėjo šeimos gydytojo pareigas.

Jurbarko raj. savivaldybės nuotr./Steponas Česlovas Strodomskis
Jurbarko raj. savivaldybės nuotr./Steponas Česlovas Strodomskis

15min turimais duomenimis, tai, kad gydytojas serga COVID-19, paaiškėjo prieš kiek daugiau nei 2 savaites. Apie savaitę S.Č.Strodomskis buvo gydomas reanimacijoje.

Kolegos Tauragėje jį prisimena kaip itin šviesų žmogų, pagarbų, tiek su bendradarbiais, tiek su pacientais, mediką, labiau išklausantį negu reiškiantį savo nuomonę. Nors gydytojui buvo 72-eji, jį kolegos prisimena kaip itin darbingą gydytoją.

Kaip skelbiama Jurbarko rajono savivaldybės pranešime, baigęs Kauno medicinos institutą ir atlikęs internatūrą, S.Č.Strodomskis 1974 m. rugpjūčio 1 d. atvyko į Eržvilką. Visas jo gyvenimas susijęs su šiuo miesteliu. Nuo 1975 metų jis ėjo vyriausiojo gydytojo pareigas Eržvilko apylinkės ligoninėje, o reorganizavus šią įstaigą, nuo 1999 m. sausio 1 d., dirbo VšĮ Eržvilko pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiuoju gydytoju. Kelios eržvilkiškių kartos prisimins jį kaip bendruomenės gerbiamą, visada paprastą, nuoširdų, ramų ir rūpestingą gydytoją. Savivaldybės vadovų ir darbuotojų S.Č.Strodomskis buvo vertinamas kaip patyręs ilgametis sveikatos priežiūros įstaigos vadovas.

Č.S.Strodomskis visada buvo aktyvus ir pilietiškas. Jurbarko rajono istorijoje, kaip skelbia savivaldybė, jis išliks ne tik kaip medikas, bet ir kaip aktyvus, visuomeniškas žmogus. Patyręs tremtinio dalią, aktyviai įsijungė į Sąjūdžio judėjimą, dalyvavo Eržvilko bendruomenės centro veikloje. Jis buvo išrinktas į pirmąją po Nepriklausomybės atkūrimo Jurbarko rajono tarybą ir dalyvavo priimant 1990–1995 metais rajonui labai svarbius sprendimus. Į Savivaldybės tarybą ir Savivaldybės valdybą S.Č.Strodomskis buvo renkamas 1995–1997, 2000–2003 metais.

Dalinamės liūdna žinia – kovą su klastinguoju koronavirusu pralaimėjo ilgametis Eržvilko pirminės sveikatos priežiūros...

Posted by Jurbarko rajono savivaldybė on Friday, January 8, 2021

Gydytojas savo pareigą padėti kitiems garbingai vykdė tol, kol jį patį užklupo ši pavojinga liga.

„Netekome Gydytojo, Eržvilko bendruomenės šviesulio ir puikaus žmogaus, visą savo gyvenimą skyrusio Jurbarko krašto žmonėms,“ – reikšdamas užuojautą dėl netekties pranešime teigė Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius.

Papildyta sausio 11 dieną. Kaip 15min teigė Liutauras Indriuška, VšĮ Tauragės ligoninės direktorius, miręs gydytojas Tauragės ligoninėje dirbo 16 metų budinčio vidaus ligų gydytojo pareigose.

Tai pirma ligos auka medikų tarpe Tauragės rajone.

Dėl COVID-19 infekcijos ligoninėje S.Č.Strodomskis gydėsi nuo 2020 metų gruodžio 22 dienos.

Šiuo metu serga 17 Tauragės ligoninės darbuotojų, 1 yra saviizoliacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius