Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 14

Krakėse – baimė dėl užtvankų: jei jos „sugalvos kitaip“, žalos bus daugiau, nei griuvus Kėdainių tiltui

„Dabar tai mažas gaisras, kuriam užgesinti reikia kibiro vandens. Tačiau jei įvyks nelaimė – kibiro vandens neužteks“, – sako Kėdainių rajono Krakių seniūnijos seniūnas Ernestas Barčas. Nuo 2019 metų seniūnija savivaldybės prašo skirti pinigų avarinės būklės užtvankų sutvarkymui, tačiau jų nėra.
Krakių miestelyje esančios užtvankos – avarinės būklės, jau dabar gyventojus semia vanduo
Krakių miestelyje esančios užtvankos – avarinės būklės, jau dabar gyventojus semia vanduo / Jurgitos Lieponės ir Krakių seniūnijos nuotr.

Krakių miestelyje, esančiame rajono pakraštyje, nuo sovietmečio įrengtos trys užtvankos, o dviejų iš jų būklė – itin prasta. Du kartus per metus – pavasarį ir rudenį – pakilęs vanduo semia kai kurias gatves ir net gyventojų namus, rūsius. Vienais metais apsemti ir laukai bei supūdytas vietos ūkininko šienas.

Krakiškiai tikėjosi, kad rajono valdžia išlaikys duotą pažadą – šių metų biudžete ir strateginiame plane jau buvo numatyti pinigai tvenkinių valymui ir hidrotechninių įrenginių remontui. Tačiau, sako seniūnas, kol biudžeto projektas buvo svarstomas komitetuose, situacija pasikeitė.

Žalos bus daugiau nei dėl tilto

„Aš sakiau tarybos nariams, kad teks dažniau eiti į bažnyčią melstis ir prašyti, kad Dievas prailgintų užtvankų tarnavimo laiką, kuris jau seniai pasibaigęs. Nes dabar jos tarnauja tik iš Dievo valios“, – teigė E.Barčas.

Seniūnas nelinksmai juokauja, kad kai Kėdainiuose griuvo tiltas, atvažiavęs prezidentas Gitanas Nausėda pasakė, kad pagal ekspertų išvadas dar turėjęs tarnauti tiltas griuvo, nes jis nusprendė kitaip.

„Čia irgi tas pats. Gal jos laikys, o gal sugalvos kitaip. Jei užtvankos sugalvos kitaip – žalos bus daugiau, nei su tiltu. Tiltas kelia nepatogumus dėl susisiekimo, o čia bus žala žmonių turtui ir gamtai. Griuvus paskutinei užtvankai galima ir ekologinė nelaimė, nes netoli yra „Kėdainių vandenų“ valymo įrenginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius