Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2021 07 09

Krašto apsaugos ir vidaus reikalų ministrai įvertino situaciją pasienyje

Vėlyvą penktadienio popietę krašto apsaugos ir vidaus reikalų ministrai atvyko įvertinti ir susipažinti su pradėtais darbais Lietuvos pasienyje su Baltarusija, kur šiandien ryte Lietuvos kariuomenė pradėjo tiesti spygliuotą vielos užtvarą, rašoma Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pranešime žiniasklaidai.

„Krašto apsaugos ministerija reaguoja į visus poreikius susidarius ekstremaliai situacijai. Šiandien gyvai įvertinome situaciją pasienyje, esame patenkinti tuo, ką matome. Spygliuotos vielos tvorą įveikti yra sudėtinga ir pavojinga, ji turi reikšmingą stabdomąjį poveikį“, – sakė krašto apsaugos ministras A.Anušauskas.

KAM nuotr./Arvydas Anušauskas
KAM nuotr./Arvydas Anušauskas

„Migrantai turi suprasti ir pajusti, kad kelias per Lietuvą nei paprastas, nei greitas, o mes imsimės visų būtinų priemonių, kad ne tik maksimaliai apsunkintume neteisėtai sieną kertančių migrantų patekimą į Lietuvą, bet ir užtikrinsime, kad jų kelionė čia būtų sustabdyta ir jie kuo greičiau grįžtų į savo kilmės šalis“, – pridūrė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Spygliuota viela pradėta statyti Lietuvoje nemažėjant nelegaliai sieną kirtusių migrantų skaičiams. Užtvara montuojama Krašto apsaugos ministerijai aktyviai bendradarbiaujant su Vidaus reikalų ministerija ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius