Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 18

Kratas „tvarkiečių“ būstinėse teismas pripažino teisėtomis

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse Vilniuje kratos atliktos teisėtai, nutarė Panevėžio apygardos teismas. Rašytine tvarka išnagrinėjęs partijos skundą dėl kratų, teismas jį atmetė ir paliko galioti Panevėžio apylinkės teismo nutartį dėl leidimo atlikti kratas, BNS pranešė apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė.
Kęstas Komskis, Aušra Ručienė
Kęstas Komskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot jos, kadangi teismo nutartis susijusi su ikiteisminiu tyrimu, sprendimo motyvai neskelbiami.

Panevėžio apygardos teismo nutartis neskundžiama.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ teismui buvo apskundusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų atliktas kratas ir poėmius jos būstinėse Vilniuje, atliekant ikiteisminį tyrimą vadinamojoje Vidaus reikalų ministerijos (VRM) byloje.

„Matome, kad STT veiksmai ir ne tik STT, bet ir teismo tokie aplaidumo (veiksmai - BNS) ar tyčia padaryta, įrašyta, kad kratas galima daryti „Tvarkos ir teisingumo“ būstinėse, bet neparašyti adresai. Tai reiškia, kad gali daryti ne tik Vilniuje, gali daryti ir Šiauliuose, ir Pagėgiuose“, - skundo motyvus žurnalistams yra minėjęs „tvarkiečių“ vicepirmininkas, Seimo narys, buvęs Pagėgių meras Kęstas Komskis.

Anksčiau partija teisėsaugos pareigūnų veiksmus yra pavadinusi pertekliniais ir neproporcingais.

Krėtė būstines ir sulaikė partinių

Spalio 21 dieną Generalinė prokuratūra pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais VRM vykdytų viešųjų pirkimų. Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Dviem paroms buvo sulaikyti buvęs vidaus reikalų viceministras „tvarkietis“ Algimantas Juocevičius, buvęs vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis, žinomas televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys, viešosios įstaigos „Pradas media“ direktorius Justinas Garliauskas ir bendrovės „NTService“ vadovas Peisachas Kačerginskis.

Poėmis atliktas ir Seime, paimtas buvusio partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingojo sekretoriaus, dabartinio parlamentaro Rimanto Ručio kompiuteris.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą specialiuoju liudytoju apklaustas ir D.A.Barakauskas. Apklausos išvakarėse jis atsistatydino iš vidaus reikalų ministro pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius