Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 23

Krentant populiarumui Algirdas Butkevičius prabilo apie padarytas klaidas

Nuosekliai krentant partijos reitingams ministras pirmininkas socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius pripažįsta, kad partija pastaruoju metu darė viešųjų ryšių klaidų.
Premjero Algirdo Butkevičiaus metinė spaudos konferencija
Algirdas Butkevičiius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš manau, kad tos klaidos pastaruoju metu buvo padarytos ne faktinės. Mes vėluodavome sureaguoti į viešojoje erdvėje pasirodančią informaciją, tos klaidos buvo viešųjų ryšių“, – BNS šeštadienį sakė ministras pirmininkas A.Butkevičius.

Reaguodami į, jo teigimu, nepagrįstą politinių oponentų puolimą ir viešojoje erdvėje pasirodančią netikslią informaciją apie valdžios sprendimus, kairieji žada imtis veiksmų tvarkant viešuosius ryšius.

Pasak jo, su daug netikslių pranešimų visuomenė susiduria Seime svarstant vadinamąjį socialinį modelį. Premjeras pateikė pavyzdį, kai viešojoje erdvėje nuskambėjo netiksli informacija, kad nėščiosios moterys galės būti atleidžiamos iš darbo, o atsakomybę už socialinį modelį prisiėmę socialdemokratai į tai niekaip nereagavo.

A.Butkevičiaus teigimu, partijos reitingas taip pat mažėjo ir dėl politinių oponentų puolimo.

„Jeigu visi tie skandalai būtų tikri, tai būtų galima į juos atsakyti tam tikrais argumentais. Bet kadangi skandalai būna sukurti, sunku į sukurtus skandalus rasti kažkokius argumentus ir gali tik pasakyti, kad tai netiesa“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Tuo metu Seimo narys socialdemokratas Algirdas Sysas teigė, kad juos puola ne tik opozicija, bet ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Ji jau nuo 2012 metų yra įsitraukusi į rinkimų kampaniją prieš socialdemokratus“ , – BNS sakė parlamentaras, pridūręs, kad prieš partiją vykdomas puolimas kartais „peržengia tam tikras padorumo ribas“.

Tuo metu A.Butkevičius sakė Seimo rinkimų kampanijoje nenorintis konfrontacijos nei su opozicija, nei su šalies vadove.

„Norėčiau konstruktyvios diskusijos, tiek parodant savo idėjas ir išdėstant argumentus, tiek priimant ir kitą nuomonę“, – teigė premjeras.

Savo ruožtu A.Sysas teigė, kad socialdemokratai prieš kurį laiką pakeitė rinkimų kampanijos taktiką.

„Kokia ji bus, laikas parodys. (...) Mes tikrai nebūsime pasyvūs stebėtojai, pamatysite“, – kalbėjo parlamentaras, tačiau išsamiau šių teiginių nekomentavo.

Balandžio mėnesį reikšmingai mažėjo ir valdančiosios Socialdemokratų partijos, ir jos vadovo ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus reitingai, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama visuomenės nuomonės apklausa. Tuo metu buvusį vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį prisiviliojusios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingai nuosekliai didėja – ši partija balandį pakilo į antrąją poziciją reitingų lentelėje.

Už socialdemokratus per rinkimus, jeigu jie vyktų kitą sekmadienį, teigė, jog balsuotų 15,7 proc. (kovą – 21,2 proc.) bendrovės „Vilmorus“ apklaustų šalies gyventojų. Vasarį socialdemokratų reitingas siekė 23 procentus. Nepaisant kritimo socialdemokratai išlieka pirmi partijų reitingų lentelėje. Apklausos duomenimis, premjeru balandžio mėnesį pasitikėjo 47,1 proc. apklaustų gyventojų, kovą ministro pirmininko reitingas siekė 50,7 procentus.

Į antrąją vietą valstiečiai šoktelėjo iš šeštos pozicijos, kurioje buvo kovą (7,1 proc.). Balandį už juos nurodė ketiną balsuoti 11,1 proc. respondentų. Už Liberalų sąjūdį balsuotų 9,6 proc. (10,4 proc.) rinkėjų. „Tvarkos ir teisingumo“ partiją rinktųsi 8,4 proc. (7,7 proc.) atsakiusiųjų, Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionis demokratus 8 proc. (10,2 proc.) rinkėjų, Darbo partiją – 7,7 proc. (6,8 proc.) apklaustųjų. Už Lenkų rinkimų akciją balsuotų 2,5 proc. (3,2 proc.) respondentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius