Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 22

Kur dingo istorinė Kauno vėliava?

Per Vasario 16-osios minėjimą Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje akylesni kauniečiai pastebėjo, kad šauliai iškėlė ne tradicinę Vyčio Kryžiaus vėliavą, bet Vytauto Didžiojo. Kodėl buvo sulaužyta tradicija, niekas nežino ir atsakomybės neprisiima, skelbia Kauno.diena.lt.
Vytauto Didžiojo vėliava
Vytauto Didžiojo vėliava / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šaulių sąjungai priklausantis miesto politikas Raimundas Kaminskas neslėpė nuostabos, kai jo draugai pradėjo klausinėti, kodėl buvo iškelta kita vėliava. „Pažiūrėjau iškilmių nuotraukas – išties kita vėliava. Bet savivaldybės interneto svetainės tekste parašyta, kad vyko Vyčio Kryžiaus vėliavos pakėlimo ceremonija“, – stebėjosi jis.

Lietuvos šaulių sąjungos Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės vadas Minvydas Mikalauskas kratėsi atsakomybės dėl dingusios Vyčio Kryžiaus vėliavos. „Šauliai turi tik šalmus, o kita atributika, vėliavos priklauso muziejui. Ten ir reikia jos ieškoti“, – tvirtino jis.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus direktorius Kęstutis Kuršelis tvirtino, kad Vyčio Kryžiaus vėliava priklauso šauliams, o muziejus ją priima tik pasaugoti. „Vasario 16-ąją, likus keliolikai minučių iki ceremonijos pradžios, šauliai pasigedo šios vėliavos, todėl pasiūlėme išeitį – davėme savo Vytauto Didžiojo vėliavą“, – prisimena direktorius.

K.Kuršelis pasakojo, kad paskutinį kartą Vyčio Kryžiaus vėliava iškelta lapkritį, per Lietuvos kariuomenės dieną.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vyčio Kryžiaus vėliava
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vyčio Kryžiaus vėliava

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius