Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 25

Kuriozas Kauno blokposte: vienas pareigūnas dukrą į darbą vežusį vyrą praleido, kitas grįžtant jau išrašė baudą

Vienam Kauno rajono gyventojui Kalėdų rytas prasidėjo ne taip linksmai – veždamas dukrą į darbą Kaune, jis užsidirbo 250 eurų baudą. Į 15min redakciją kreipėsi nepatenkinta nubaustojo dukra. Pasak jos, į Kauną pareigūnai leido įvažiuoti, o po dešimties minučių, išvykstant lauk iš miesto, jau fiksavo nusižengimą. Kauno apskrities policija teigia, kad pažeidėjas pripažino, jog dukra į darbą galėjo vykti ir pati.
Patikros postas Kaune
Patikros postas Kaune/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno rajone gyvenanti Jovita teigia, Kalėdų rytą turėjusi vykti į darbą Kaune.

„Į darbą iš Sargėnų paprastai vykstu automobiliu. Kadangi savo automobilio neturiu, nuveža tėtis. Šiandien Jotvingių–Kuršių blokposte su tėvu buvome sustabdyti įvažiuojant į Kauno miestą. Sustabdžius pareigūnui, paklausėme, ar galima įvažiuoti į miestą. „Vežu dukrą į darbą, kito transporto, kaip nuvykti, pasirinkti negalime, nes šventinė diena“, – paaiškino tėvas. Pareigūnas paklausė, kiek laiko jis užtruks, kol sustos ir paleis dukrą. Tėvas atsakė „ne ilgiau kaip penkias minutes“. Pareigūnas leido įvažiuoti į miestą, kadangi tai – išimtis, vykstama į darbo vietą“, – istoriją ėmė pasakoti Jovita.

Blokpostą jie kirto apie 10.20 valandą. Tačiau po dešimties minučių Jovitos tėčiui grįžtant atgal į rajoną, kilo nesklandumų. Tame pačiame blokposte jis jau buvo policijos pareigūno nubaustas. Patrulių rinktinės 1-kuopos 1-ojo būrio vyresnysis patrulis priėmė sprendimą surašyti administracinio nusižengimo protokolą už ribojimų judėti tarp savivaldybių nesilaikymą. Taip, neva, buvo sukeltas pavojus išplisti COVID-19 ligai, nes vairuotojas neturėjo pakankamo pagrindo iš Kauno rajono savivaldybės įvažiuoti į Kauno miesto savivaldybę.

Už nusižengimą, numatytą Administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnio 4 dalyje, nustatyta bauda svyruoja nuo 500 iki 1 500 eurų. Jovitos tėvui protokolu buvo pasiūlyta susimokėti pusę minimalios baudos – 250 eurų.

„Tačiau prieš savivaldybės sienos kirtimą buvo patikslinta, ar vykti galima. Pavojaus sukelta niekam nebuvo, žmogus nebuvo išlipęs iš automobilio. Kyla klausimas, ar toks ribojimas pasiteisina. Šventiniu metu dirbame ir, norint pasiekti darbo vietą, būtina pravažiuoti patikros postą, prašant artimo žmogaus pagalbos. Jaučiamės neteisingai nubausti, važiavimas buvo būtinas“, – tikino Jovita.

15min paprašė Kauno apskrities policijos pakomentuoti šią situaciją, kodėl vienas pareigūnas mato teisėtą pagrindą kirsti blokpostą, o kitas po dešimties minučių – jau ne. Ar šiuo atveju išties kilo pavojus virusui išplisti, jei Kauno rajono gyventojas tik nuvežė ir paleido dukrą prie darbo, iš mašinos neišlipo?

Pasak Kauno apskrities policijos atstovės spaudai Odetos Vaitkevičienės, gruodžio 25 dieną apie 10.25 valandą Kaune vienas pareigūnas, dirbęs poste, praleido vykstančiuosius (Jovitą ir jos tėtį), kitas – grįžtant transporto priemonei, priėmė sprendimą surašyti administracinio nusižengimo protokolą už karantino sąlygų nesilaikymą.

„Sužinojus apie tokį atvejį viename iš postų, buvo susisiekta tiek su dirbusiais pareigūnais, tiek ir su pačiu gyventoju, kad būtų galima objektyviai įvertinti visas aplinkybes. Paskambinus jam (Jovitos tėčiui – aut. past.), pastarasis patikino, kad ne visiškai sutinka su pažeidimu, tačiau baudą jau sumokėjo. Jis taip pat pripažino, kad dukra, kurią vežė, į darbą galėjo vykti ir pati.

Posto vyresnysis pareigūnas priėmė sprendimą surašyti administracinio nusižengimo protokolą dėl įvykusios nebūtinos kelionės ir to, kad šia transporto priemone postas bandomas kirsti nebe pirmą kartą“, – situaciją paaiškino Kauno apskrities policijos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius