Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 11

Kuriozas Kėdainiuose: sūpynės pakabintos, bet vaikai jų nepasiekia

Pro šalia Liaudies gatvės 7-ojo namo esančią vaikų žaidimų aikštelę kasdien praeina nemažai žmonių. Retas kuris, neturintis vaikų, užmeta akį į ją, o ir užmetęs veikiausiai pamato didesnių vaikų aprašinėtą ir ištepliotą mažylių čiuožynę. Ir veikiausiai tik vaikams panorėjus pasisupti suaugusieji pamato, kad sūpynės kaip ir yra, bet praktiškai jomis pasinaudoti neįmanoma.
Sūpynės Kėdainiuose
Sūpynės Kėdainiuose / Eglės Kuktienės/www.rinkosaikste.lt nuotr.
Temos: 2 Vaikai Kėdainiai

Pyksta

Dvejos sūpynės pakabintos tokiame aukštyje, kad nei vaikas pats į jas atsisės, nei suaugęs vaiko į jas nepasodins. Sūpynių sėdimoji dalis yra maždaug ties pečiais suaugusiam žmogui – maždaug 1,5 m aukštyje.

Nuo sūpynių sėdimosios dalies iki viršutinio skersinio yra apie 30–40 cm tarpas. Trumpai tariant, labai norint dvimetį vaikiuką pasodinti dar išeitų, tik jam supantis reikėtų stebėti, kad į sūpynių skersinį neatsitrenktų galva.

Apie tai, kad ant tokių sūpynių galėtų užsilipti patys vaikai, arba suptųsi vyresni – net kalba eiti negali. O jei ir užsiliptų – supimasis jose grėstų itin didelėmis traumomis.

„Matau, kaip vakarais vaikai ateina į aikštelę, bando lipti ant sūpynių, karstosi, galiausiai pyksta, apspardo ir išeina“, – pasakojo Liaudies g. 7-ojo namo gyventoja.

Na, o kai pasisupti žaidimų aikštelėje negalima, lieka daugiau laiko markeriams išsitraukti ir aprašinėti pačių mažiausiųjų čiuožynę arba palupinėti neseniai paklotą minkštą žaidimų aikštelės dangą.

Prieš dvejus metus

Rangos darbai šioje aikštelėje buvo vykdomi pagal UAB „Medstatyba“ kvalifikuotų specialistų parengtą projektą, kuriam buvo atlikta ekspertizė ir gautas statybos leidimas. Tiesa, darbų metu buvo įrengtos 3 vaikų žaidimo aikštelės.

Prieš dvejus metus buvo pasirašytas darbų perdavimo-priėmimo aktas, ir nuo tada aikštele rūpinasi miesto seniūnija.

Netvarkė

Seniūno pavaduotoja Samantė Mituzaitė-Palubinskienė negalėjo paaiškinti, kodėl sūpynės yra tokios, kokios yra. Jos teigimu, pati seniūnija aikštelėje pastaruoju metu nieko nedariusi ir nieko netvarkiusi.

Tad lieka du variantai: arba tokias sūpynes dar 2020 metais sumontavo rangovai, arba jas patrumpino patys kiemo gyventojai, kurie nenori vaikų triukšmo ir žaidimų po langais.

Bet kuriuo atveju situacija netrukus pasikeis.

„Iš principo taip sūpynės atrodyti negali: vaikų atsisėdimo vieta negali būti padaryta taip aukštai, kaip yra dabar, nes tai yra nesaugu mažamečiams.

Todėl seniūnija jau yra užsakiusi naujas grandines sūpynėms. Ir jos artimiausiu metu bus pakeistos“, – pažadėjo seniūno pavaduotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius