Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 03 02

Kviečia projektas „AtRasTi2“

Ketvirtadienį Kauno menininkų namus okupuos audiovizualiniai menai. Nuo 18 val. kauniečių dėmesio lauks projektas „AtRasTi2“.
Saulius Petreikis ir "World Duo"
Saulius Petreikis, dalyvausiantis projekte „AtRasTi2“ / Organizatorių nuotr.

„Šis projektas yra tęstinis. Tai jaunus menininkus jungianti menų sintezė, kurios metu skambant gyvai įvairių žanrų muzikai vyksta improvizuoti modernaus šokio pasirodymai, rodomas begarsis specialiai projektui sukurtas filmas“, – sakė įvairius menus jungiančio projekto „AtRasTi2“ organizatoriai.

Muzikinėje programoje numatyti trys skirtingi pasirodymai: akustinė dueto „Psycho Boutique“ (Artūras Bulota - vokalas, gitara ir Gabrielius Užameckis – smuikas, fortepijonas, perkusija) programa, Sauliaus Petreikio ir Gedimino Mačiulskio meditacinės, įvairių pasaulio šalių muzikinių krypčių estetikos kompozicijos ir Mindaugo Ancevičiaus bei Ąžuolo Paulausko savaip interpretuojamas dainuojamosios poezijos žanras.

„Visuomet stengiausi suprasti muziką. Kūriau ją įvairiomis formomis, su įvairiais žmonėmis. Šis pasirodymas tai ilgai galvoje užsibuvęs muzikinis minimalizmas ir nieko daugiau“, – sakė „Psycho Boutique“ idėjinis lyderis A.Bulota. Multiinstrumentalistas S.Petreikis, dar žinomas dėdės Semo pseudonimu, jau kelerius metus kuria savo legendą lietuviškos muzikos padangėje, dirba įvairiuose etno-folk-pop ir dainuojamosios poezijos projektuose. „Mane šiuo metu domina muzikos garsai kaip gydomoji priemonė, muzikos terapija. Norėčiau gilintis į tai ateityje, bet pirmiausia noriu tobulėti. O grojimas su kitais žmonėmis man padeda. Muzikoje išties svarbiausia energija, o tik po jos – profesionalumas. Gali virtuoziškai groti gamas, bet jei grosi be minties, jausmo, tos natos bevertės“, – įsitikinęs muzikantas.

Vakaro žiūrovai išvys ir specialiai šiam renginiui sukurtą filmą „DU“, kuris pasakoja apie būtinybę pabūti dviese. Filmą kūrę menininkai teigė norėję sujungti įvairius menus ir pateikti juos viena istorija, kurioje svarbiausias – vaizdas, o ne garsas. Renginio programoje – ir šiuolaikinis šokis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius